Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V pátek je Mezinárodní den proti násilí na ženách a mužích pracujících v sexbyznysu

PR článek

V pátek 17. prosinec je Mezinárodní den proti násilí na ženách a mužích v sexbyznysu. Násilí na ženách se stalo celospolečenským tématem, ženy v sexbyznysu patří ke skupinám, které jsou společností nejvíce opomíjeny. S násilím má přitom zkušenosti devět z deseti z nich. Organizace ROZKOŠ bez RIZIKA se bezmála 30 let snaží zlepšovat postavení pracovníků poskytující placené sexuální služby a snižovat rizika, která s sebou tato práce přináší.

Naší zemí otřásla před 3 lety vražda sedmadvacetileté sexuální pracovnice v Teplicích, ale násilí není jen vražda. „V rámci výzkumů jsme definovali několik druhů násilného jednání: násilí sexuální, fyzické, psychické a ekonomické. 75 % našich respondentek zažilo psychické násilí, 50,6 % sexuální a shodně v 67,9 %, tedy ve dvou třetinách případů, zažily naše respondentky fyzické nebo ekonomické násilí,” říká generální ředitelka organizace ROZKOŠ bez RIZIKA Hana Malinová.

K násilným činům nejčastěji dochází ze strany zákazníků. Stereotypy a předsudky, které lpí na profesi sexuálního pracovníka jsou vysoké, a i díky tomu je pro tyto osoby obtížné hlásit fakt, že se stali obětí trestné činnosti. Zákazníci těchto služeb tudíž mohou mít pocit, že nebudou potrestáni.

Pomozte nám to změnit

V pátek 17. prosince se v 14.30 hodin pracovnice a podporovatelé ROZKOŠE bez RIZIKA vydají na tradiční pěší průvod Prahou za ukončení násilí na ženách a mužích pracujících v sexbyznysu. Pochod s červenými deštníky (tradičního symbolu ochrany pro sexuální pracovníky) povede z Karlova náměstí přes Václavské a Wilsonovou ulicí do parku u Hlavního nádraží.

Pokud se chcete dozvědět více o typech násilí, se kterým se ženy (a muži) v sexbyznysu setkávají, a možnostech, jak mu předcházet, nalaďte si 17. prosince v 16.00 hodin youtube kanál a sledujte live stream na téma násilí v sexbyznysu.

Na položené otázky bude živě odpovídat generální ředitelka R-R Hana Malinová a právnička organizace Mgr. Martina Houžvová, vedoucí Poradenských center R-R a terénních týmů po celé ČR.

Po živém vysílání proběhne ještě pietní akt se zapálením svíček u pomníku Sbratření (Vrchlického sady u Hlavního nádraží v Praze). Od 17.30 hodin si zde připomene oběti násilí a akci zakončí modlitba za zemřelé sexuální pracovnice a pracovníky.

Přijďte říct NE násilí!

Ohodnoť článek

Štítky Rozkoš bez rizika, průvod, akce, erotika, byznys, násilí, Hana Malinová, Praha, Teplice, Česko, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek je Mezinárodní den proti násilí na ženách a mužích pracujících v sexbyznysu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.