Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Střecha Technického muzea v Brně nevydržela váhu napadaného sněhu

, aktualizováno 10. prosince 2021, 18:53

Konstrukci střechy Technického muzea v Brně v Purkyňově ulici poškodila váha sněhu, odstranili jej hasiči. Povolali statika, konstrukci následně budou stabilizovat. Budova byla uzavřená a doprava v místě zúžená, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. V Brně leží rekordní množství prosincového sněhu. Meteorologická stanice v Tuřanech dnes ráno naměřila po čtvrtečním sněžení výšku pokrývky 18 centimetrů.

"Konstrukce střechy je viditelně poškozená, takže by hrozila její větší destrukce. Tomu se snažíme předejít," uvedl mluvčí. Hasiči na místo povolali statika, určil, že je střechu třeba zevnitř stabilizovat. "V tuto chvíli střechu odlehčujeme, odstraňujeme z ní sníh. Máme tady automobilový žebřík. Následovat bude stabilizace konstrukce zevnitř," uvedl odpoledne Mikoška.

Muzeum bylo uzavřené od dnešního poledne, zúžená byla i doprava. Na svém facebookovém profilu muzeum uvedlo, že je uzavřené z technických důvodů a bude tomu tak přes celý víkend. Zásah ukončili krátce po šesté hodině večerní.

V kraji vydatně sněžilo celý čtvrtek, v některých místech i přes noc. V Brně leží rekordní množství prosincového sněhu od roku 1985. Meteorologická stanice v Brně-Tuřanech, která měří od roku 1961, dnes ráno naměřila 18 centimetrů sněhu. Nejvíce sněhu v prosinci v Brně leželo v roce 1981, a to 38 centimetrů. Teploty se nyní pohybují kolem nuly, sníh taje a těžkne.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky ČR, počasí, muzea, Brno, Technické muzeum, Technické muzeum v Brně, Jaroslav Mikoška, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střecha Technického muzea v Brně nevydržela váhu napadaného sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.