Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Chcete, aby dárek přišel včas? Na poštu je třeba ho podat nejpozději do 22. prosince

Řada lidí v dnešní době nakupuje vánoční dárky na internetu. V případě osobního odběru nemusí mít kupující starost s tím, zda dostane objednaný balík včas. Pokud však zvolí například dobírku, je třeba balík na poště podat do 22. prosince. Do tohoto data garantuje Česká pošta dodání do Štědrého dne.

„Rozhodný den platí pro všechny druhy balíkových zásilek. Při objednávkách na e-shopech je potřeba počítat s časem pro zpracování objednávky ze strany prodejců, kteří následně předávají zásilky České poště,“ upozorňuje mluvčí České pošty Matyáš Vitík.  

Letošní Vánoce přichází Česká pošta s rozšířením takzvaných Balíkoven. Tato služba bude dostupná na všech pobočkách i u některých externích subjektů. Před letošním Štědrým dnem bude Balíkovna dostupná na zhruba pět tisících místech po celé České republice. Na nich půjde balík vyzvednout, ale i poslat.  

Během loňského roku padl rekord v doručování  

Pokud chtěli v minulém roce lidé dárky včas, bylo je na poštu třeba podat do neděle 20. prosince. V případě, že si při objednávce zaškrtli dopravu na dobírku, byl konečný termín podání už 18. prosince.  

V minulém roce padl i historický rekord v doručování zásilek. Během prvního prosincového víkendu měla Česká pošta ve svém systému evidováno 1,1 milionu balíků v jednu chvíli. V roce 2019 to byla zhruba polovina.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, společnost, ČR, balík, doručení, Vánoce, rozhodný, den, termín, prosinec, vytíženost, zásilka, podávní, Balíkovna, Štědrý den, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete, aby dárek přišel včas? Na poštu je třeba ho podat nejpozději do 22. prosince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.