Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děkujeme a posíláme čtyři miliony korun. Brno odměňuje strážníky za boj s covidem

Brněnská radnice nadělí městské policii mimořádnou odměnu. Mezi strážníky se rozdělí dotace ve výši čtyři miliony korun. Peníze si podle magistrátu strážníci zaslouží za to, jak pomáhali letos v době pandemie covidu. Na vyplácení se podílí město společně se státem.

Během nejhorších fází pandemie strážníci bez ohledu na osobní ohrožení denně odváděli vynikající práci a podíleli se na tom, že jsme situaci dokázali rozumně zvládnout. Tato prémie je symbolickým poděkováním za jejich odvahu a nasazení,“ zdůvodnila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Městská rada souhlasila s podmínkami poskytnutí dotace na mimořádné finanční ohodnocení strážníků z programu Ministerstva vnitra, které jej vyhlásilo letos v září na podporu mimořádného finančního ohodnocení strážníků obecních policií v roce 2021 v souvislosti s pandemií onemocnění covid-19. Brno o tuto dotaci úspěšně požádalo.

Dotace má podobu mimořádné odměny ve výši 5 000 korun, finanční příspěvek města je ve stejné výši pro každého strážníka. Prémii obdrží 401 osob a celková výše dotace činí 2 005 000 korun. Se spoluúčastí města bude strážníkům přerozděleno 4 010 000,“ uvedl magistrát.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Strážníci, Brno, Odměny, Covid, COVID-19, dotace, pandemie, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Joseph Xspy

To už je taková douška od státu dostat prémii 5000Kč. Budou vánoce takže prémie se hodí ( pokud vám je nezdaní a nevyplatí i s 13 platem současně )

Pátek, 3. prosince 2021, 05:09Odpovědět

Děkujeme a posíláme čtyři miliony korun. Brno odměňuje strážníky za boj s covidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.