Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neočkovaný. Známý antisemita na sebe opět upozornil, tentokrát plackami s židovskou hvězdou

Víkendové demonstrace se zúčastnilo zhruba tři tisíce odpůrců vládních opatření. Někteří se na pražskou Letnou vydali s transparenty, jiní si zase připnuli na oblečení žlutou židovskou hvězdu. Právě podobné placky s tímto symbolem doplněným o nápis „Ne očkovaný“ nechal vyrobit známý plzeňský neonacista vystupující pod jménem Arnošt Hibler.

Hibler se už v minulosti pochlubil svou pracovnou, kde si nad psací stůl pověsil vlajku nacistického Německa. Svým fanouškům ukázal i nový řetízek s hákovým křížem, či nacistickou vojenskou známku. Nyní se snaží oslovit odpůrce očkování plackami, na kterých je natisknuta žlutá židovská hvězda a nápis „Ne očkovaný“. Své důvody popsal před několika dny ve svém vyjádření na sociálních sítích. Poté, co v komentářích schytal kritiku ostatních uživatelů, svůj příspěvek smazal nebo skryl.

„Už zase o mě píšou. Prý, že ten strašný nácek ze z Plzně rozdává placky s židovskou hvězdou neočkovaným. Prý, že se na nositele placky má plivnout. No a tak se vás, uvědomělých plivačů chci zeptat. Kdypak začnete pro neočkované stavět koncentráky a plynové komory? Je mi z vás blivno. A ta novinářská žumpa mi může políbit,“ píše na sociálních sítích Arnošt Hibler.

Covidová opatření jako holokaust? Prosím, nesrovnávejte, vyzývá předseda Židovské obce

Předseda Židovské obce v Praze František Bányai už minulý týden na sociálních sítích okomentoval srovnávání opatření proti šíření covidu-19 s holokaustem. Zástupci církví už dříve vyjádřili nevoli k chování odpůrců očkování proti nemoci covid-19, kteří se na demonstracích označili žlutou židovskou hvězdou.

“Prosím, nesrovnávejte holocaust s ničím, co vás kdy může v civilizované Evropě potkat,” píše ve svém vyjádření Bányai a celou problematiku více rozebírá v několika odstavcích. 

Za protektorátu podle něho Židům nejdřív zabavili auta, kola, rádia, sportovní vybavení a další. Pak je vyloučili z možnosti chodit do divadel, do parků, na koupaliště, na dětská hřiště a na další společenská místa, pak je vyhodili z práce, ze škol a zakázali jim jakoukoliv práci. „Pak je okradli a mnohé vyhodili z jejich bytů a domů. Z potravinových přídělů dostávali jenom menší kalorické dávky. Směli nakupovat jenom v určenou omezenou hodinu a jezdit jenom na vyhrazeném místě v tramvaji. Dokonce ani děti nesměly na dětské hřiště. Následně všem povolili padesátikilogramové zavazadlo a odvezli je v lepším případě do Terezína a v případě horším hned do východoevropských likvidačních táborů. Následně je z Terezína odvezli do Osvětimi - a další pokračování asi znáte. 80 tisíc jmen zavražděných nejdete na zdi Pinkasovy synagogy,” dodává předseda obce. 

Právě s Židy za druhé světové války se často srovnávají odpůrci očkování a koronavirových opatření. „Ve srovnání s tím se teď všichni očkovaní i neočkovaní mají naprosto skvěle. Jenom totální neznalec srovnává. Pouhý zákaz navštěvovat hospody, restaurace, divadla a stadiony by oběti holocaustu braly jako mimořádně skvělou možnost, pokud by jim taková možnost byla dána - Židé by tím nebyli ohroženi na životě.  Nesrovnávejte. Přežít holocaust znamenalo mít veliké

Günsberger: Tohle individuum zřejmě neutrpělo žádné vzdělání

Na jeho slova navazuje také Aaron Günsberger, který celý život žije v Praze a hrdě se hlásí k židovství. Má vlastní značku oblečení, zřídil košer certifikační agenturu, vlastní židovskou restauraci King Solomon v centru Prahy a mimo jiné má i podíl v likérce Rudolf Jelínek. 

„Tohle individuum zřejmě neutrpělo žádné vzdělání a o druhé světové válce nic netuší, přestože je to aktivní nacista. Zneužívá symbol, který byl židům vnucen a míchá švestky s jablky. Srovnávat odpírače očkování a hokolaust je naprosto úplně mimo mísu i pro průměrně vzdělaného člověka. Máme krásné počasí, tak bych ho poslal na menší výlet dobytčákem do Terezína, kde bych ho nechal 14 dní,“ dodává Günsberger.

Známá postavička s radikálními názory

Arnošta Hiblera si v minulosti všimla řada médií. V minulosti sdílel například také grafiku kbelíku obsahujícího popel. Ta nese popisek: „Prodám žida. Po dohodě možno i v plastové, uzavřené nádobě. Zn. levně. Osobní odběr, finanční výhoda!“

Dalším počinem tohoto údajného „vlastence“ je obrázek zachycující internetový formulář společnosti prodávající plyn. V kolonce pro e-mail je uvedena adresa „Adolf.Hitler@juden.raus“.

Hiblerovým oblíbencem je podle všeho i norský terorista a vrah 77 lidí Anders Breivik. Toho obdivuje se slovy, že „kdyby zahodil rozum, což by rád udělal, Breivika by předčil a mladí neomarxisté by se o něm učili už na základní škole“.

Hibler rovněž navrhuje přejmenovat pražské mezinárodní Letiště Václava Havla na Letiště Anderse Breivika.

„Tvorbu“ Arnošta Hiblera doprovází výpady nejen vůči Židům, ale i dalším skupinám osob, které se odlišují například barvou pleti. Ideálem krásy a „dětmi bohů“ jdou podle něj Slované. Ti mají rovněž být „vyvolený“ národ, který usekne Americe hlavu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/Arnošta Hiblera

Štítky Plzeň, Praha, Arnošt Hibler, neoncismus, židovská obec, očkování, Anders Behring Breivik, Letná, sociální síť, druhá světová válka, Nacistické Německo, holokaust, František Bányai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neočkovaný. Známý antisemita na sebe opět upozornil, tentokrát plackami s židovskou hvězdou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.