Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Blížící se Vánoce v Brně připomíná tradiční nazdobená šalina

Do brněnských ulic opět po roce vyjela vánoční šalina, která zájemce povozí na okruhu centrem moravské metropole. Retro vůz doplní také tradiční PFková tramvaj, a pokud to situace dovolí, tak i doprovodný program pro děti.

Ačkoli se Brňané letos nedočkají adventních trhů a vánoční atmosféru zachraňují především nazdobené stromy na náměstí Svobody a Zelném trhu, přeci jen se v ulicích objevil další symbol přicházejících svátků. Rozzářené šaliny se Brnem prohání už od včerejšího dne.

Vánoční retro tramvaj typu T3 zdobí patnáct světelných rámů, na nichž střídavě blikají motivy sněhuláků, vánočních stromků či sněhových vloček. „Rámy pracovníci vozovny Medlánky na vůz instalovali a zapojovali deset dní," prozradila mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. Zvláštní vánoční linka, na které platí běžné jízdné, bude v provozu do 23. prosince.

Loňská trasa historickým centrem se mezi cestujícími osvědčila a nezmění se ani letos. „Tramvaj bude kroužit v třicetiminutovém intervalu na trase Česká – Náměstí Svobody – Hlavní nádraží – Nové sady – Šilingrovo náměstí – Česká – Náměstí Svobody – Hlavní nádraží – Malinovského náměstí – Česká,“ řekl ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek. V pracovní dny vozí nazdobená šalina cestující od šestnácti do jednadvaceti hodin, o víkendech od jedenácti do jednadvaceti hodin.

PFková šalina, jež letos vyjela už počtvrté, se s novým vánočním polepem s novoročním přáním a světelnými dekoracemi nejčastěji prohání na linkách 2, 3, 4, 5 či 9. Součástí adventní atmosféry by měla být také Mikulášská tramvaj, ve které bude na děti v neděli 5. prosince na Komenského náměstí od patnácti do osmnácti hodin čekat Mikuláš, čert a anděl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky vánoční tramvaj, doprava, Dopravní podnik města Brna, advent, Brno, Vánoce, Zelný trh (Brno), Medlánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blížící se Vánoce v Brně připomíná tradiční nazdobená šalina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.