Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SPORT Life! se vrací do Brna. Láká na tradiční sporty i elektrocyklistiku

PR článek

Ve vůbec největší sportoviště se ve dnech 26. až 28. listopadu promění pavilon P na brněnském výstavišti. Po roce se do tamějších prostor vrací sportovní akce SPORT Life! Na něm si návštěvníci vyzkouší rozmanitost pohybových aktivit.

Pavilon se pod názvem Family Hall promění v ráj sportovních aktivit a zábavy pro celou rodinu. „Life! je oslavou sportu. Naším cílem je, aby se o něm děti něco dozvěděly, ale také, aby si ho aktivně vyzkoušely. Společně s rodiči zjistí, jak fungují sportovní kluby, které budou na expozici zastoupeny. Potom se můžou rozhodnout, jaký sport je pro ně vhodný, ale především, jaký by je nejvíce bavil,“ přibližuje Petr Hladík, první náměstek brněnské primátorky.

Město Brno zorganizovalo tuto akci ve spolupráci se společností STAREZ – SPORT, a. s., a sportovními kluby, které na akci představí svou činnost. „Vést děti ke sportu je důležité, proto město akce podobného typu velmi podporuje. Například na začátku školního roku tradičně pořádáme Den náborů. Ti, kteří ho letos nestihli nebo se právě rozhlíží po nové sportovní aktivitě, mají druhou šanci na veletrhu SPORT Life!,“ vysvětluje Hladík.

Kouzlo baseballu dětem představí hráči Draci Brno a Hroši Brno, pravidla florbalu jim vysvětlí tým FBŠ Hattrick Brno a basketbal si zahrají pod dohledem KP Brno. Děti se ale budou snažit zaujmout zástupci mnoha dalších sportů, například stolního tenisu, badmintonu, juda či rugby. Fotbalové fanoušky potom určitě potěší přítomnost FC Zbrojovky Brno.

Střelba z laserové pistole i tradiční cvičení se Sokolem 

Ve Family Hall dostane prostor jak tradiční pohyb, tak i moderní „vychytávky“. Hosté budou mít možnost vyzkoušet si například střelbu z laserové pistole či virtuální sportovní hry na stánku města Brna. Nebo si naopak mohou zacvičit pod vedením trenérů ze spolku Sokol, který pod heslem „Tužme se!“ vede lidi ke zdravému pohybu již od roku 1862. 

SPORT Life! na brněnském výstavišti je koncipován tak, aby si na něm rodina užila zábavu po celý den. Ti nejmenší si budou moci zaskákat na nafukovacím hradu, pro starší děti je připravena soutěž v angličtině o věcné ceny. Rodiče určitě ocení, že se o vhodném sportu pro své dítko budou moci poradit s odborníky z fyzioterapeutického Centra sportovní a rehabilitační péče.

Na pavilonu budeme mít vlastní chill-out zónu. Zájemci si v ní budou moci odpočinout u playstationu se sportovními hrami nebo vyrobit vlastní odznáček s maskotem Starezu,“ říká Martin Mikš, generální ředitel městské společnosti STAREZ – SPORT, a. s. 

Kromě odpočinku a zábavy akce nabídne i možnost vzdělávat se. V sobotu od 13 do 16 hodin návštěvníci mohou zavítat na motivační konferenci s názvem Sportování dětí v covidové době. Seminář by měl propojit pohledy osobností ze světa sportu a sportovních nadšenců, a přinést odpovědi na otázku, jak s dětmi efektivně sportovat i přes covidová opatření.

Letos v největším pavilonu 

Sportovní veletrh bude tento rok hostit pavilon P a vedle sportovní sekce SPORT Life! v něm zájemci najdou také část BIKE Life! s cyklistickou dráhou pro elektrokola a elektrokoloběžky. V nejnovější a nejmodernější budově na brněnském výstavišti tak bude dost místa pro cyklistickou dráhu, sportovní kluby i rozmanitý doprovodný program. Ten na pódiu odstartuje každé dopoledne v 10 hodin. Nebude v něm chybět vystoupení tanečníků, cyklistická krasojízda, či cirkusové představení.

Letošní ročník SPORT Life! se vrací po roce, kdy se nemohl konat kvůli zavedeným opatřením proti koronaviru. Letos návštěvníci musí počítat s tím, že na místě budou muset dodržovat všechny platné hygienické podmínky. Jejich upřesnění naleznou na stránkách Veletrhů Brno.

Ohodnoť článek

Štítky Starez, Brno, sport, Veletrh, pavilon, Brněnské výstaviště, zábava, Petr Hladík, Česká obec sokolská, FC Zbrojovka Brno, VK Královo Pole, Hroši Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPORT Life! se vrací do Brna. Láká na tradiční sporty i elektrocyklistiku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.