Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně zvou na adventní procházky. Návštěvníci uvidí betlémy, kláštery i filmová místa

Advent ve znamení prozkoumávání Brna. Kláštery, brněnské betlémy, zábavné trasy pro děti, k tomu letos navíc výlet po stopách vánočního filmu Přání Ježíškovi, který se točil v brněnských ulicích. Brněnské turistické středisko nabídne sedm různých komentovaných prohlídek s profesionálními průvodci. Začnou již koncem měsíce.

Sedm vyhlídkových okruhů, ze kterých si mohou návštěvníci vybrat. K tomu letos nově možnost vyzkoušet si trasu ve vyhlídkovém minibusu. „Tento rok přinesl nová témata autentických prohlídek, poprvé jsme zkusili i tzv. running tours či cyklojízdy,“ uvedla ředitelka Turistického informačního centra města Brna (TIC) Jana Janulíková.

Mimo to bude nově připravená trasa, která povede po stopách filmu Přání Ježíškovi, v němž hraje například Richard Krajčo nebo Anna Polívková. Ten se točil z velké části v centru Brna. Návštěvníci uvidí místa, na kterých se natáčelo, zároveň se dozví, jak se lokace vybírají nebo jim budou odhalené podrobnosti a zajímavosti ze zákulisí natáčení. 

Připravené jsou i trasy s duchovním rozměrem, lidé si při nich prohlédnou brněnské kláštery nebo betlémy. Na své si přijdou i milovníci architektury nebo průmyslu, kteří se pomocí prohlídek přenesou do doby, kdy bylo Brno významným textilním centrem. Zábavný program je připravený i pro děti, jež se mohou těšit na otevírání dopisu pro Ježíška a seznámení se s drakem či dalšími postavami skrze pověsti. Prohlídky brněnské turistické středisko zahájí první adventní víkend a trvat budou konce prosince. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TIC Brno/Michal Růžička

Štítky Vánoce, prohlídky, advent, Brno, klášter, Přání Ježíškovi, rekreační středisko, průvodce, Richard Krajčo, Anna Polívková, film, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zvou na adventní procházky. Návštěvníci uvidí betlémy, kláštery i filmová místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.