Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kartou E.ON Drive dobijí řidiči elektrických vozidel už i na stanicích sítě ČEZ

PR článek

Zákazníci registrovaní v systému E.ON Drive mohou dobít jednou kartou u více než 600 dobíjecích stanic napříč Českou republikou. Společnost E.ON už v polovině roku dala možnost svým zákazníkům, aby dobíjeli se svou kartou u sítě PREpoint. Teď mohou použít stejnou kartu nebo čip E.ON Drive také u sítě dobíječek ČEZ.

Na území České republiky je aktuálně téměř 800 veřejných dobíjecí stanic pro elektromobily. U více než třech čtvrtin z nich registrovaní zákazníci v systému E.ON Drive nebudou muset hledat další čip nebo kartu a řešit další registrace. „Po společném projektu roamingových služeb, který jsme zprostředkovali našim zákazníkům společně se společností Pražská energetika v první polovině tohoto roku, je tohle další důležitý krok k tomu, aby měli elektromobilisté v Česku jednodušší možnosti, jak dobít svůj elektromobil,“ vysvětluje Martin Klíma, vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON Energie.

Klienti PREpoint mohou dobíjet u E.ON, klienti ČEZ zatím ne

Zatímco se společností Pražská energetika se E.ON dohodl na oboustranném roamingu, nová možnost dobíjení v síti ČEZ funguje na trochu jiné bázi, než jsou zákazníci E.ON Drive zvyklí u dobíjení v síti PREpoint. Tím největším rozdílem je fakt, že je jednostranná.

Zatímco zákazníci registrovaní v systému E.ON Drive u stanic sítě ČEZ dobijí, opačně to zatím nefunguje. „Se sítí PREpoint jsme roamingové služby realizovali napřímo, u stanic ČEZ mohou naši zákazníci dobíjet díky propojení přes platformu Hubject, ve které obě společnosti aktuálně působí,“ popisuje Jakub Kott z oddělení Mobility Services společnosti E.ON Energie.

E.ON je součástí platformy Hubject už rok a půl

E.ON v rámci celoevropské platformy Hubject otevřel už na začátku léta minulého roku své stanice pro uživatele dalších sítí - především zahraničních - jako jsou Plugsurfing či Digital Charging Solutions, do které patří například Audi e-tron charging services nebo Mercedes Me Charge. Dosavadní zkušenosti ukázaly, že elektromobilisté mají díky platformě o dobíjecí stanice E.ONu zájem a využívají je. „Naše zkušenost s touto službou je pozitivní. Když se teď objevila možnost nabídnout naopak našim zákazníkům využití dalších stanic v rámci Česka, neváhali jsme, rozhodli jsme se ji využít, rozšířit možnosti dobíjení s naším čipem a zvýšit tak pro naše zákazníky komfort dobíjení,“ dodává Martin Klíma.

Plány do budoucna

Velkou snahou společnosti E.ON je zpřístupnění nejen národního, ale také mezinárodního roamingu pro své registrované zákazníky tak, aby mohli využívat na 13 tisíc dobíjecích bodů, kterými disponuje síť E.ON Drive po celé Evropě. „Plně si uvědomujeme, že mezinárodní roaming je jednou z priorit pro elektromobilisty. Na tomto projektu pracujeme již delší dobu, a i přes značně komplikované legislativní překážky se nám podařilo najít cestu, jak vše zrealizovat. Nyní intenzivně pracujeme na úpravě našich IT systémů a rádi bychom během roku 2022 konečně spustili i tuto možnost,“ vysvětluje Martin Klíma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto E.ON

Štítky E.ON, elektromobily, elektrodobíječky, ČEZ, prepoint, Česko, Pražská energetika, E.ON Energie, roaming, Mercedes-Benz, Audi, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktor Piler

Prosím, na kolik vyjde jedno nabití ?

Neděle, 7. listopadu 2021, 14:40Odpovědět

Kartou E.ON Drive dobijí řidiči elektrických vozidel už i na stanicích sítě ČEZ  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.