Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pečovatelka z hospice běžela z Brna na Praděd. Výzvou pomáhá nemocným

Pečovatelka z brněnského Hospice sv. Alžběty Marie Balšínková je známá svou vášní pro dálkové běhy a má za sebou celou řadu úspěchů. Na konci října se odvážně rozhodla zužitkovat svůj sportovní talent a založila běžeckou dárcovskou výzvu z Brna na Praděd.

Marie se do náročné výzvy pustila minulý pátek v jedenáct hodin dopoledne. Ačkoli věděla, že cesta bude dlouhá a z moravské metropole poběží na nejvyšší vrchol Hrubého Jeseníku nepřetržitě více než jeden den, do běhu se dala s úsměvem a odhodláním přispět na dobrou věc.

Proč poběžím? Protože běžet můžu. A díky vám na této cestě můžeme společně vysbírat finanční částku, která má smysl a která pomůže nemocným na své poslední etapě života v Hospici sv. Alžběty zkvalitnit prostředí, zachovat jejich důstojnost a životní hodnoty,“ vysvětlila před výběhem ošetřovatelka Marie. Získaný výtěžek z výzvy přispěje na vybavení pokojů a rehabilitační pomůcky, které nemocným přiblíží domácí pohodlí. 

Marie svůj odvážný záměr splnila na jedničku a na Praděd doběhla následujícího dne ve čtyři hodiny odpoledne. Při své nepřetržité cestě zdolala neuvěřitelných 165 kilometrů. Po konci náročného běhu cítila vyčerpání, radost i štěstí z dosažení vytyčeného cíle. „I když mě bolí úplně celé tělo, to, co mi dala tato cesta, se nedá slovy popsat. Bolest jde úplně stranou a v hlavě se mi přemítá celý den a noc...“ shrnula dálková běžkyně své prvotní pocity.   

Hospic sv. Alžběty, ve kterém Marie doprovází klienty s nemilosrdnou diagnózou, poskytuje komplexní paliativní a hospicovou péči nevyléčitelně nemocným ve městě Brně a okolí. Na zlepšení péče vybrala pečovatelka do dnešního poledne přes deset tisíc korun a lidé stále přispívají. „Děkuji ze srdce všem za obrovskou podporu, které si nesmírně vážím, moc pro mě znamená. Protože to je to, co druhé drží a dodává hodně sil. Teď ji já díky vám můžu dát zase těm, kterým dochází," řekla Marie. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto stodwa/Pixabay.com, Hospic sv. Alžběty

Štítky nemoc, hospic, Brno, výzva, sbírka, Praděd, Hrubý Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Frejlach

Je dobrá !!! Já bych mohl běžet z Brna na krchov, kdyby byl zájem :)

Čtvrtek, 4. listopadu 2021, 08:49Odpovědět

Pečovatelka z hospice běžela z Brna na Praděd. Výzvou pomáhá nemocným  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.