Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Před brněnským pajdákem chce město více zeleně a barevný chodník

Dřevěné pódium, více zeleně, pítko pro ptáky a několika barvami oplývají chodník. Tak si představuje Brno proměnu prostoru před budovou Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v ulici Poříčí. Na schválení záměru se dohodli městští radní.

Zatravněná a ne příliš pohledná plocha před sídlem brněnského pajdáku slouží v současné době chodcům i řidičům, kteří tam parkují. Město plánuje, že v blízké době poslouží lokalita také jako odpočinková zóna pro studenty i cyklisty, kteří tudy jezdí podél řeky Svratka na výlety. „V současné době je prostor před pedagogickou fakultou nedořešený a pro chodce i řidiče, kteří zde parkují, není přívětivý. Cílem je proměnit tento prostor tak, aby sloužil pro krátkodobý odpočinek kolemjdoucích,“ popsal náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Magistrát vybral studii, podle níž má lokalita prokouknout. Součástí projektu je rovněž rekonstrukce kolmých parkovacích míst před fakultou, díky kterým vznikne parkování se vsakovacím povrchem. „Na západním okraji plácku je hustá inženýrská a dopravní infrastruktura, což se promítlo i do výsledné podoby projektu. „Vedení podzemních sítí se propisuje do barevného pojetí dlažby na povrchu a do dalších objektů na povrchu. Odstíny barev budou zvoleny dle jednotlivých správců sítě,“ popsal brněnský radní pro oblast územního plánování Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Podle magistrátu vyjde investice na bezmála 9 milionů korun. Předpokládá se ale, že výsledná cena ještě vzroste. Konečný účet bude radnice znát až po vypracování projektové dokumentace a výběru zhotovitele.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Muni, Univerzita, Rekonstrukce, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, KDU-ČSL, Petr Hladík, Svratka, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před brněnským pajdákem chce město více zeleně a barevný chodník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.