Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Očkovací boom. Brňané berou útokem vakcinační centrum v obchoďáku

Nebývalému množství zájemců o vakcínu proti covidu čelí v současné době nákupní centrum Olympia, kde se nachází velkokapacitní očkovací středisko. Davy lidí stojí v dlouhých frontách i více než hodinu, než se dostanou na řadu. Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA), která zařízení provozuje, proto posílila personál a prosí veřejnost o trpělivost.

Důchodci, studenti i rodiny s dětmi se dnes tísnili krátce před desátou hodinou dopoledne v modřickém obchodním centru. Všichni se stejným cílem, naočkovat se. Mnozí si kvůli tomu dokonce neváhali přivstat, jiní se naopak do dlouhé fronty připravili a přinesli si knížky. 

Čekal jsem, že tu bude dlouhá fronta, takže jsem si přivstal, protože se mi tady nechtělo zabít celý den. Dorazil jsem v devět hodin, když už tu stejně postávalo několik lidí. Očkovat se mi původně vůbec nechtělo, ale v poslední době cítím tlak ve společnosti i v práci. Chci mít hlavně pokoj, takže se naočkuji,“ svěřil se jeden z čekatelů, který se představil jako Petr a přijel z Židlochovic na Brněnsku.

Zvýšený zájem potvrzují rovněž údaje svatoanenská nemocnice, jež centrum provozuje. Podle mluvčí FNUSA Dany Lipovské přichází lidé nejen na první dávku, ale také na třetí. Jen včera podali zdravotníci celkem 559 vakcín. Přitom například v srpnu se jednalo průměrně o 400 vakcín denně. 

Převážnou většinu zájemců o očkování v centru pro neregistrované tvoří lidé kolem 40 let a mladší, cca 20-30 lidí denně jsou samoplátci – cizinci. Kvůli frontám jsme posílili centrum personálně, takže denně se počet dávek zvýšil, ale prostory nelze nikam dál rozšířit, vzhledem k dispozičním a prostorovým možnostem už kapacitu nemůžeme navyšovat,“ sdělila Lipovská. 

Nemocnice zatím nemá statistiky k dnešnímu dni, kdy se očekává velký nátřesk. Zítra bude totiž vzhledem ke státnímu svátku nákupní středisko nacházející se u dálnice zavřené, a s ním i očkovací centrum, které funguje od letošního července. Otevře se znovu v pátek. „Chtěla bych apelovat na veřejnost, aby se lidé chovali slušně a nebyli agresivní, naši zdravotníci opravdu dělají, co mohou,“ dodala Lipovská.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Covid, Očkování, Brno, Modřice, Fnusa, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací boom. Brňané berou útokem vakcinační centrum v obchoďáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.