Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pod brněnským kostelem sv. Michala bude znovu kavárna

Několik let byli lidé z Brna a okolí zvyklí chodit na kávu či zákusek do kavárny pod kostelem sv. Michala na Dominikánské náměstí. V posledních letech ale kdysi oblíbený podnik zmizel z kavárenské mapy města a tamější prostory chátraly. Nyní se počítá s obnovou kavárny.

Majetek pod terasouchrámu má ve správě brněnský magistrát. V roce 2018 o jeho vlastnictví rozhodl soud. Prostory ale byly ve špatném technickému stavu, a tak nakonec musely podstoupit stavební úpravy. Letos padlo rozhodnutí, že město podzemí opět pronajme soukromému provozovateli, který by tam vybudoval například prodejnu nepotravinového zboží, malý provoz občerstvení nebo právě kavárnu.

Na nabídku reagovalo sedm subjektů, mezi nimi jsme vybrali ten, který nabídl nejvyšší nájemné. Tím je společnost PF Café s nabídkou ročního nájemného 666 666 Kč. Nyní s nimi budeme jednat o podpisu smlouvy,“ sdělil náměstek pro oblast správy majetku Jiří Oliva (ČSSD). 

Podle Olivy se počítá také s tím, že nový nájemník na vlastní náklady vybuduje zázemí a dokončí některé úpravy. Například pokládku nových obkladů na sociálních zařízeních. „Proto je ve smlouvě navrženo, že do doby zahájení provozu, nejdéle však po dobu tří měsíců ode dne účinnosti smlouvy, bude nájemné činit 30 % sjednané částky,“ dodal Oliva.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, kavárna, kostel, Magistrát, Gastro, Jiří Oliva, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod brněnským kostelem sv. Michala bude znovu kavárna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.