Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jsme na vás pyšní, vzkázaly dojemně děti, kterým jihomoravští zdravotníci zachránili dědečka

Pochvala a velké díky od pacientů i jejich příbuzných záchranáře vždy potěší. Ještě dojatější jsou, když jim ve schránce přistane obrázek od vnoučat muže, kterému před nedávnem zachránili život. Právě takový případ zaznamenali jihomoravští zdravotníci, jimž děti vzkázaly, že jsou na ně pyšné.

Na konci září se z Tvarožné na Brněnsku ozvali jihomoravským záchranářům zoufalí příbuzní staršího muže. Dědeček totiž přestal reagovat na oslovení a nakonec se u něj dostavila zástava oběhu. „Jeho rodinní příslušníci běželi pro pomoc. V bezprostřední blízkosti místa, kde se vše seběhlo, se nachází truhlářská dílna. Její pracovníci ihned zahájili první pomoc, na telefonu měli velkou oporu v operátorce, která radila, jak správně resuscitovat,“ popisuje příběh mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Zatímco se všichni přítomní ze všech sil snažili zachránit svému milovanému dědečkovi život, přijeli na místo hasiči, kteří si muže převzali do péče a pokračovali v masáži srdce. Na jejich neúnavnou snahu poté navázali zdravotníci resuscitací. Muže zaintubovali, napojili na řízenou ventilaci a k úlevě všech nakonec také obnovili jeho životní funkce. „Zajištěného pacienta jsme pak s akutním infarktem myokardu převezli na koronární jednotku Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ vysvětlila postup lékařka Kateřina Oborská, která muže společně s kolegy záchranáři ošetřovala.

Pacientovi se nyní daří, přešel do domácí péče a pod dohledem svých blízkých se z nepříjemného zdravotního problému pomalu, ale jistě zotavuje. Ačkoli samotné uzdravení zdravotníkům k dobrému pocitu stačí, tento případ byl pro záchranáře speciální. „Velkou radost nám udělalo to, že vnoučata našeho pacienta nám poslala krásné obrázky jako poděkování. A na jednom výtvarném dílku je dokonce napsáno, že jsou na nás děti pyšné. Tak taková pochvala opravdu povzbudí, je to radost,“ řekla Oborská.

Ohodnoť článek

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, zdravotníci, vzkaz, dopis, obrázek, zdravotnický pracovník, pacient, Tvarožná, Brněnsko, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme na vás pyšní, vzkázaly dojemně děti, kterým jihomoravští zdravotníci zachránili dědečka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.