Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na brněnské výstaviště zavítají nejmodernější karavany a obytňáky

Na brněnském výstavišti vypukne už ve čtvrtek svátek cestovatelů. Do tamějších pavilonů se po dvou letech vrátí nejmodernější tuzemské karavany, obytné vozy nebo cestovní dodávky, které se návštěvníkům představí při veletrhu Caravaning, který patří mezi nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i ve střední a východní Evropě.

Obliba karavanů či cestovních vozů v poslední době roste. Stále více příznivců nachází karaving také mezi českými a moravskými cestovateli, kteří mají při veletržní akci jedinečnou možnost načerpat nejen informace o nejnovějších modelech, ale také získat cenné poznatky od expertů, kteří lidem poradí například s tím, zda je lepší pořídit karavan nebo obytný vůz. 

Vysoká poptávka udělala z obytných aut i karavanů nedostatkové zboží. Kdo si chce včas vybrat cestovní prostředek na vysněnou dovolenou, měl by se proto rozhodovat v předstihu. Naštěstí je tu výstava Caravaning Brno a s ní možnost na jednom místě porovnat nejrůznější modely – a hlavně si je všechny detailně prohlédnout a osahat,“ popsala manažerka komunikace Veletrhů Brno Dita Brančíková

Nejnovější modely i Vespa

Mezi největší lákadla přehlídky patří tradičně ukázka nejnovějších modelů. K očekávaným výstavním kouskům patří například typ Yucon 7 Garage, což je vůz pro tři osoby s garáží, jež pojme hned dvě motorky nebo čtyři elektrokola. Vše doplňuje šestiválcovým motorem ve hmotnosti do 3,5 tuny. Zajímavostí bude rovněž nová generaci kempových přívěsů, které jsou navržené vždy pro dvě osoby. K vidění navíc nebudou jen karavany. 

Faber Moto představí na veletrhu jubilejní designy. Ikonická Vespa v tomto roce oslavila své 75. jubileum, ke kterému připravila speciální výroční edici modelů Primavera S 125 a GTS Super Tech 125 a 300. Hlavním poznávacím znakem je žlutá metalíza Giallo 75th, která je moderní interpretací odstínů populárních ve 40. letech,“ uvedla Simona Křečková, manažerka projektu.

Vyhradí parkoviště pro karavany

Program startuje ve čtvrtek a pokračuje až do neděle. Hlavní část doprovodného programu pak nastane v pátek, kdy se uskuteční přednášky nebo setkání s odborníky. Zájemci navíc můžou dorazit na výstaviště i karavanem či obytným vozem.

Pro návštěvníky otevřeno od čtvrtka 21. 10. do soboty 23. 10. vždy 9:00–18:00, v neděli 24. 10. pouze 9:00–16:00. Když přijedete s obytným autem nebo karavanem, můžete zakempovat přímo na výstavišti v Caravan Parku u 9. brány,“ zve Brančíková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BVV

Štítky Brno, BVV, Caravaning, Výstava, Veletrhy, karavan, Brněnské výstaviště, Česko, Střední a východní Evropa, Veletrhy Brno, Faber Moto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnské výstaviště zavítají nejmodernější karavany a obytňáky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.