Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vyrazila na průzkum do hodonínského supermarketu Kaufland, aby si posvítila na výrobky, které se tam prodávají. Pozornost potravinářů upoutal balíček kuřecích hřbetů s kůží. Balení si vzali do laboratoře, v níž zjistili, že z pochoutky by se mohlo zákazníkům udělat pořádně nevolno.
Laboratorní vzorky totiž potvrdily obavy inspektorů, v mase žila patogenní bakterie Salmonella Enteritidis. Právě tento parazit způsobuje také salmonelózu, což je onemocnění, mezi jehož příznaky patří třeba zvracení, průjem, pocity nevolnosti, břišní křeče, horečka, bolesti hlavy či odvodnění organismu.
„Laboratorním rozborem v akreditované laboratoři, metodou selektivní kultivace, jsme v předmětné potravině zjistili přítomnost patogenní bakterie Salmonella Enteritidis, což je v rozporu s příslušným právním předpisem,“ popsali inspektoři postup ve své závěrečné zprávě komisaři ze SZPI.
Výrobcem potraviny je společnost Rabbit Trhový Štěpánov, která sídlí ve Středočeském kraji. Prodejce nebezpečnou potravinu stáhl z prodeje.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
Pane Altmann, myslíte, že vegetariánská strava je tak zdravá... co podmínky a chemie při pěstování...
V dnešní době, ve které platí rčení, nevím co jím, je lepší být vegetariánem.