Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chvilkaři oblepili Brno žlutými exekutorskými páskami

Na několika místech v Brně je dnes od rána k vidění žlutá exekutorská páska, která ozvláštňuje sochu markraběte Jošta na Moravském náměstí či sochu Spravedlnosti před Nejvyšším správním soudem. Za iniciativou stojí spolek Milion chvilek pro demokracii. Happening míří proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Happening spolku Milion chvilek pro demokracii s názvem Zabaveno ANO-FERTEM má upozornit podle představitelů uskupení na prorůstání soukromých zájmů premiéra Andreje Babiše do veřejného života. Proto nalepili aktivisté pásky hned na několik míst v centru moravské metropole. Kromě uměleckých objektů, jako je socha Jošta, busta T.G Masaryka nebo stromy na zastávce MHD v České ulici, obehnal páskou i kašnu před domem Convalaria, v níž sídlí deníky MfDNES a Lidové noviny z koncernu Agrofert, nebo sloup na Zelném trhu. „Chceme, aby lidé viděli, že zájmy premiéra se týkají i jejich života,“ řekla mluvčí chvilkařů Hana Strašáková.

Spolek uvedl, že chce upozornit, že zůstane-li Babiš premiérem i po říjnových sněmovních volbách, prorůstání soukromého zájmu do veřejné sféry se bude stupňovat. „Kromě zemědělské půdy, lesů, potravinářských podniků, zdravotnických zařízení a státních úřadů už v téhle dystopické vizi budoucnosti nenasytnost premiéra Babiše a jeho ANO-FERTU pohltila v podstatě každý kout této země, který má sloužit občanům. A právě to mají pásky symbolizovat,” uvedl místopředseda Milionu chvilek Jiří-Jakub Zévl.

Brněnský Jošt  byl ráno uvězněný žlutou páskou 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Happening, Milion Chvilek, Páska, socha, Andrej Babiš, Jošt Moravský, ANO 2011, Nejvyšší správní soud České republiky, Moravské náměstí, Agrofert, Lidové noviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Šabacký

úmyslné poškození, kokoti,nic lepšího vymyslet neumějí

Úterý, 28. září 2021, 10:48Odpovědět

Chvilkaři oblepili Brno žlutými exekutorskými páskami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.