Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U brněnské základní školy vyrostly nafukovací sportovní haly

Možnost zasportovat si ve dvou nových nafukovacích halách na Základní škole Janouškova v Brně budou mít nejen žáci, ale i sportovní kluby a široká veřejnost. Stavba prostor vyšla na devět a půl milionů korun a trvala od června do konce srpna. Včera se haly dočkaly slavnostního otevření.

Žáci brněnské základní školy mohou od začátku roku sportovat v novém. Přes prázdniny jim totiž u školy vyrostly dvě nové nafukovací haly. „Letošní významnou investicí do školských zařízení byla stavba nových nafukovacích hal na Základní škole Janouškova. Během ní byly kompletně postaveny konstrukce obou nafukovacích hal, tedy jak fotbalové, tak i multifunkční. Haly byly zároveň zakryty novými plachtami a byly zde nainstalovány vstupní dveře,“ řekl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Pro vedení školy je stavba dalším krokem ke zlepšování vzdělávacího prostředí jejích žáků. „Nově postavené haly využívají žáci a pedagogové každý den do půl čtvrté, následně jsou k dispozici fotbalovým klubům, mládežnickým spolkům a přípravkám a od půl sedmé si může sportoviště pronajmout široká veřejnost,“ uvedl ředitel školy Jan Maroši (Hnutí SOL).

Obě haly jsou čtyřiadvacet metrů široké, téměř čtyřiačtyřicet metrů dlouhé a sahají do výšky necelých deseti metrů. Světlonepropustný PVC materál, který byl využitý na plachtu, by měl podle odhadů vydržet třicet let. Životnost bublinkových a ochranných fólií, které plní tepelně izolační a ochrannou funkci staveb, se pohybuje mezi pěti až sedmi lety.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Brna

Štítky Brno, nafukovací hala, sport, výstavba, základní škola, Petr Hladík, KDU-ČSL, Jan Maroši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U brněnské základní školy vyrostly nafukovací sportovní haly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.