Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bydlení ve městě? V současnosti jen pro ty nejbohatší!

PR článek

Najít bydlení ve velkém městě na jižní Moravě je pro mnoho jednotlivců i rodin nedosažitelný životní cíl.  Z nedostupnosti bydlení se stal problém číslo jedna. V Jihomoravském kraji se od roku 2013 zvýšila cena nemovitostí o 93 %, což je vůbec nejvyšší zdražení v celé republice.

Tržní ceny tak neustále atakují nová maxima, trh naopak hlásí neustálé zdražování. Rodiny hledají svá útočiště dále od větších měst, musí řešit dálkovou dopravu do zaměstnání či škol, nebo menší dostupnost občanských a lékařských služeb. Cestováním se komplikuje dopravní situace  v celém kraji,  zhoršuje se kvalita ovzduší - a vše se točí v začarovaném kruhu. Koalice Pirátů a Starostů nabízí komplexní řešení této zoufalé situace, která postihuje každého z nás.

Poptávku po bytech zvyšuje masivní přesun lidí do měst, přičemž dochází k vylidnění obcí, nebo dokonce celých regionů. Koaliční spojenci Piráti a Starostové proto chtějí podpořit regiony dostupným zdravotnictvím, bohatým portfoliem služeb, kvalitními vzdělávacími institucemi a zlepšením regionální dopravy. Tlak se sníží nejlépe tím, že bude v regionech dobře placená práce a dostatečná infrastruktura. To vše v ruku v ruce s moderním přístupem k ochraně přírody a jejího bohatství.

„Poskytneme obcím finance na vytváření vlastního bytového fondu. Ten bude alternativou k tržním developerům a zmírní tak astronomické ceny bytů. Nižší nájemné v obecních bytech podpoří mladé rodiny a potřebné profese (lékaři, učitelé apod.), přičemž se dojde ke  snížení nájmů na celém trhu. A když už dojíždět, tak rychle a efektivně, ” říká lídr jihomoravské kandidátky Radek Holomčík (Piráti).

Vláda sice prosadila nový stavební zákon, ten bohužel situaci napravit nemůže. Naopak drtivá většina odborníků se shoduje, že se stavební řízení ještě více zkomplikuje. Důkaz špatného přístupu je i fakt, že nejhlasitější kritici vládního návrhu v Senátu byli za ANO. Existuje však alternativa, kterou připravili Piráti a Starostové ve spolupráci s ODS, KDU-ČSL a TOP09. Tento návrh stavební řízení zdigitalizuje a zrychlí, bez rizika zhroucení stavebních úřadů.

Piráti letos prosadili klíčový zákon pro digitalizaci stavebního řízení – digitální technickou mapu. Díky její existenci bude možné provádět přesnější územní plánování, zjednoduší se stavební řízení a zefektivní se procesy veřejné správy. Digitalizace státní správy bude ovšem mít další pozitivní vliv na život občanů. Zjednoduší se komunikace se státem, zrychlí se veškeré procesy, a hlavně občané nebudou nuceni  posílat pořád ty samé papíry dokola.

Náš koaliční program není pouze o digitálním světě, ale důraz je také kladen na životní prostředí a přírodu kolem nás. Snížíme administrativu a vybudujeme udržitelné zemědělství na Moravě. Našim cílem je zdravá krajina, která plní nejen svou hospodářskou funkci, ale dokáže zadržovat vodu a být dobrým životním prostorem pro člověka, zvířata i rostliny všude kolem nás.

Jen tak bude naše Morava úžasným místem pro život i pro budoucí generace. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky piráti, bydlení, starostové, zákon, volby, Jihomoravský kraj, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Morava, Radek Holomčík, ODS, ANO 2011, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bydlení ve městě? V současnosti jen pro ty nejbohatší!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.