Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno oživí zeleň za 24 milionů korun

Revitalizace, vznik parků i přeměna betonových ploch. Brno bude v příštích letech zelenější. Pokud návrh, který prošel přes brněnské radní, schválí zastupitelé, vznikne ve městě zeleň za 24,2 milionu korun.

Celkem šest městských částí dostane na popud Odboru životního prostředí Magistrátu města Brna nové či lepší plochy veřejné zeleně. Konkrétní městské části již před prázdninami získaly finance na přípravu studií a vypracování projektových dokumentací, které jsou k přeměnám ploch potřebné. 

Městská strategie si rozšíření a ochranu zelené struktury v Brně klade jako jeden z prioritních cílů na příští desetiletí. „Teď se budeme věnovat projektům, které už mají projektovou dokumentaci hotovou. Všechny by měly být dokončené během příštího roku. Naším dlouhodobým cílem je posílit výsadbu a zakládání nové zeleně a vodních ploch, zajistit dostatek parků pro rekreaci a zvyšovat biodiverzitu ve městě,“ vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS). 

Zeleň za 24,2 milionu korun přibude v Černovicích, Maloměřicích, Žabovřeskách, Medlánkách, Obřanech a Novém Lískovci. Maloměřice a Obřany získají celkem 900 tisíc korun na úpravu zeleně u Obřanského mostu, Černovice revitalizují park Řehořova, Medlánky přemění zpevněnou plochu u tamního obchodu Billa na zeleň.  „Do Nového Lískovce půjde 400 tisíc korun na revitalizaci parku TGM. Tuřany mají vypracovanou projektovou dokumentaci pro dva projekty: na park Lesíček poskytneme 1,5 milionu, na realizaci prvků územního systému ekologické stability jeden milion korun. Pro Žabovřesky jsme pak schválili 9,2 milionu na revitalizaci zeleně v ulicích Pod Kaštany a Šumavská,“ informoval náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Ohodnoť článek

Foto Paolo_Brno/Pixabay.com

Štítky zeleň, příroda, veřejné prostranství, Brno, projektová dokumentace, Markéta Vaňková, Černovice, ODS, Žabovřesky, Maloměřice, Medlánky, Obřany, Nový Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno oživí zeleň za 24 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.