Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Návrh územního plánu Brna už nepočítá s pozemkem pro nemocnici na Kraví hoře

Nový územní plán Brna už nebude zahrnovat územní rezervu pro městskou nemocnici na Kraví hoře. Změnu návrhu územního plánu města schválili brněnští radní. Odsouhlasili i další dílčí úpravy návrhu plánu na základě připomínek veřejnosti či některých městských částí. Brněnská radnice o tom informovala v tiskové zprávě. Plán postavit novou budovu městské nemocnice v sousedství parku kritizovalo mnoho Brňanů, městská část Brno-střed i zástupci hvězdárny, která na Kraví hoře sídlí.

„Jednou ze zásadních změn je nová územní rezerva pro městskou nemocnici. Ta již nebude na Kraví hoře, kde zůstane plocha zeleně, ale v městské části Brno-jih, a to na křížení ulice Černovické a řeky Svitavy. Projekt městské nemocnice nyní bude pokračovat prověřovací studií, kterou zadává Odbor zdraví MMB (brněnského magistrátu). Lokalita Komárov je hodně zajímavá. V úvahu připadá ještě také část Technologického parku. Vše bude ověřeno několika studiemi," uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Celkem radní projednali jednadvacet úprav v návrhu územního plánu na území třinácti městských částí. „Většina projednaných a doporučených úprav se týkala rozšíření ploch zeleně především na sídlištích, jako jsou Líšeň a Kohoutovice. Došlo ale i k rozšíření ploch krajinné zeleně v místě ornitologicky hodnotné Černovické terasy. Na základě reakcí zástupců veřejnosti a městské části jsme doporučili v Přízřenicích snížit výškový profil tak, aby budoucí zástavba plynuleji navazovala na již existující vesnický charakter zástavby," uvedl radní pro územní plánování Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Třetí veřejné projednání návrhu nového územního plánu by se mělo uskutečnit letos v prosinci.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Hvězdárny a planetária Brno

Štítky ČR, správa, stavby, Brno, nemocnice, územní plán, městská část, Kraví hora, KDU-ČSL, Petr Hladík, Technologický park a.s., Svitavy, Komárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Návrh územního plánu Brna už nepočítá s pozemkem pro nemocnici na Kraví hoře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.