Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno prodá bytové domy v elektronické dražbě

Brněnský magistrát chystá prodej dvou bytových domů v ulici Milady Horákové, konkrétně se jedná objekty s orientačním číslem 17 a 19. Nemovitosti hodlá prodat ve veřejné dražbě, která se uskuteční elektronicky. Návrhu ještě musí dát zelenou městské zastupitelstvo.

Podle brněnské radnice se návrh odehraje podle zákonu o veřejných dražbách. Zúčastnit se může několik zájemců po splnění zákonných podmínek. 

Na jednání Rady města Brna odsouhlasili záměr zpeněžení pozemků na ulici Milady Horákové. Jedná se o vůbec první elektronickou dobrovolnou dražbu zbytného majetku města, pro který není využití. Jsem rád, že jsme k tomuto způsobu zpeněžení přistoupili, protože se jedná o nejtransparentnější způsob, jakým můžeme občanům prodat nebo nabídnout nemovitosti,“ vysvětlil radní pro oblast majetku Róbert Čuma (Piráti).

Město doufá, že soutěží lze vydražením dosáhnout ceny vyšší než stanovuje znalecký posudek. K přechodu vlastnictví dojde příklepem. Dražba se zveřejňuje na centrální adrese a v médiích, čímž se docílí transparentnosti.

Statutární město Brno i po zkušenostech z jiných obcí a krajů s prodejem nemovitostí formou veřejné dražby přistoupilo k tomuto zákonnému způsobu zpeněžení majetku. Po celkovém vyhodnocení úspěšnosti prodeje touto formou mohou další prodeje zbytného majetku v nabídkových řízeních následovat,“ uvedla Kateřina Gardoňová z tiskového oddělení magistrátu.

Ohodnoť článek

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Prodej, dražba, Majetek, Milada Horáková, Česká pirátská strana, bytový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno prodá bytové domy v elektronické dražbě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.