Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní tipy pro zapřisáhlé vegany i občasné nemasaře. Wolt rostlinné menu doručí i do parku

PR článek

Ať už se striktně držíte veganského jídelníčku, jste hrdými vegetariány, cítíte se jako ukázkoví flexitariáni, anebo vaše tělo prostě potřebuje pravidelnou dávku pořádných flákot, ale občas si pochutná i na neživočišných dobrotách, uznejte, že v létě je prostě ideální čas na rostlinné potěšení. A výběr i rozvoz lehkých, veganských jídel na Woltu vás tak jistě potěší ještě o něco víc než v jakémkoli jiném ročním období. 

Kromě „doručení až před dveře” navíc Wolt a jeho kurýři nabízí i alternativní, k letním měsícům a slunečným dnům přívětivé možnosti! Třeba doručení na piknikovou deku, rozvoz na Špilas, objednávku pod Petrov nebo jídlo na Moravák. Pochutnat si tak kdekoliv v Brně, venku i vevnitř, můžete na svěžím salátovém bowlu, asijském Bún bò Nam Bô s tofu, luštěninových specialitách, čerstvých výhoncích, ale i na veganských plněných knedlíčcích nebo šťavnatém řepovém hamburgeru. Stačí špendlíkem na mapě zvolit místo v rozvozové oblasti, kde si chcete objednávku od kurýra převzít, případně kurýrovi do poznámky popsat, kde si zrovna hodláte užívat léta a dobrého jídla.

A ať už vás momentálně láká cokoliv ze zmíněného, v Brně si na Woltu rozhodně vyberete. O lehké letní potěšení v Lužánkách, na Kraváku, na lavičce ve městě, doma na gauči nebo na balkóně se vám pak může postarat třeba bistro Forky´s, restaurace Việt Tám, jídelna Zdravý život, brněnská novinka Rostutu, bageterie Celozrnná sváča nebo fast-food FRYENDS.

Těžko bychom hledali vyhlášenější veganské bistro, než je Forky´s. Jejich legendární street food, burgery, české speciality i batátové hranolky jsou prostě neodolatelné. Pokud ale tyto rostlinné poklady na miskách vah nesplňují všechny požadavky letní lehkosti, nebojte se přejít na úplně jiné misky – na superbowls. Forky´s totiž ve své nabídce myslí i na ty nejzdravější ze zdravých. Nabízí proto vyvážené, chuťově i barevně pestré dávky bílkovin, mezi kterými nechybí Chunks fit bowl s „kuřecími kousky”, Balanced power bowl s quinoou a hummusem, Sushi bowl s tofu nebo Buddha broccoli bowl s tempehem.

Na vegetariány a vegany (i ty příležitostné) ale myslí také asijská kuchyně a restaurace Việt Tám v tomto ohledu není výjimkou. Na Woltu v jejich rostlinné sekci najdete třeba thajské polévky se zeleninovým vývarem či kokosovým mlékem, svěží letní (tedy nesmažené) závitky se sojovou náhražkou a čerstvou zeleninou, mangový salát s okurkou a mungo klíčky nebo veganské verze všemožných věhlasných klasik, jako je například Bún Nem, Phở Xào, Pad Thai nebo Poké. 

Hledáte-li ale spíš neokoukané letní obědové menu, rozhodně byste měli zabrousit do nabídky restaurace Zdravý život. Ušetříte si tak minuty nerozvážnosti nad jejich samoobslužným pultem a rozhodně nebudete zklamáni. Každý týden vás tam totiž čeká nečekaně rozmanité menu plné luštěnin a jiných, samozřejmě zdraví prospěšných pochutin. Jak také v tomhle Životě jinak!

Zdravý jídelníček vám rozhodně nezkazí ani nový, zelený koncept microgreens z Brna s názvem Rostutu. Ten vám ukáže kouzlo výhonků, které dokáží zpříjemnit den svou neodolatelnou čerstvostí. Samostatně či v nakombinovaných balíčcích si pak můžete z Woltu objednat štiplavé ředkvičky, sladké kedlubny, lahodné slunečnice, mladý hrášek nebo lehce pikantní hořčici – to vše ve formě výhonků, které jste dost možná ještě neochutnali!

Partnerští kurýři Woltu ale taky ví, jak občas bodne dobrá svačina. Proto na jejich rozvážkovém listu nechybí oblíbené bistro Celozrnná sváča. To z devíti druhů svých lahodných baget nabízí hned čtyři veganské – a to je skvělé skóre! Pokud tedy svému  jídelníčku naordinujete živočišnou pauzu, objednat si můžete třeba Vietnamskou bagetu s tempehem, avokádem a zeleninou, Sweetchilli celozrnku se seitanovými stripsy nebo bagety s vypovídajícími názvy Marinované tofu a Izraelský hummus.

A pokud máte chuť hřešit, ale nechcete se vzdát svého zdravého či rostlinného přesvědčení, zachrání vás FRYENDS – veganský fast-food pod hodinami s vyhlášenými burgery. Jeho hvězdné trio SAY-BEAT-ČÍZ vás totiž nikdy nenechá na holičkách. Stejně jako kurýři pod vlajkou Woltu, kteří vám dobroty z okýnka rádi dopraví do třiceti minut od objednání. 

Ať už ale ve vašem košíku přistane jakákoliv ze zelených variant, nebo se dokonce opovážíte přihodit k nim i kus masa, užijte si svou objednávku i zbytek léta do posledního sousta. Dobrou chuť!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Wolt, brno, vege, vegan, rozvoz jídla, tofu, bageta, restaurace, bistro, zelenina, rychlé občerstvení, léto, hamburger, maso, bílkovina, Gautama Buddha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tipy pro zapřisáhlé vegany i občasné nemasaře. Wolt rostlinné menu doručí i do parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.