Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejlepší web na jižní Moravě má Hodonín, Blansko vévodí elektronickým službám

Z krajského kola soutěže Zlatý erb 2021 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí postupují do celostátní soutěže Hodonín, Lelekovice a Blansko. Do projektu srovnávajícího kvalitu webů se přihlásily desítky zástupců jihomoravského kraje.

Letošní, již třiadvacátý ročník soutěže posuzoval webové stránky celkem čtrnácti obcí, deseti měst a v kategorii elektronických služeb deseti různých projektů. Stejně jako v minulém roce letos žebříčku v kategorii měst vévodí Hodonín, který se roku 2020 umístil na čtvrté příčce v celostátním kole. Druhým nejkvalitnějším webem se může podle Zlatého erbu chlubit Blansko, na třetím místě se umístilo Znojmo.

Z přihlášených obcí nabízejí svým obyvatelům nejkvalitnější služby webové stránky Lelekovic na Brněnsku, druhou příčku získaly stránky brněnské městské části Brno-střed, které byly spuštěny na začátku letošního roku. Třetí místo obsadila obec Hluboké Dvory, rovněž z Brněnska.

Kategorii elektronických služeb a Smart City vévodí letos v Jihomoravském kraji město Blansko, které porotu uhranulo poskytováním služby, jež občanům umožňuje online objednání na úřad. „Vítězná služba umožňuje lidem objednat si pro jednání na Městském úřadu Blansko konkrétní den a hodinu. Zájemci si mohou rezervovat čas například pro registr řidičů a vozidel nebo na vyřízení občanského průkazu a cestovního pasu,“ uvedl za město mluvčí Michal Záboj. Druhé nejlepší služby nabízí Znojmo a třetí Boskovice.

Vyhlášení se uskutečnilo v pátek 20. srpna 2021, kdy vítězové převzali ceny při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Jihomoravského kraje. Výhry předal soutěžícím člen krajského zastupitelstva Radomír Pavlíček.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv města Blansko

Štítky soutěž, webové stránky, města, obce, Jihomoravský kraj, Blansko, Hodonín, webová stránka, Lelekovice, Znojmo, Brněnsko, Radomír Pavlíček, Brno-střed, Hluboké Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší web na jižní Moravě má Hodonín, Blansko vévodí elektronickým službám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.