Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po skluzavce nová vířivka. Vyškovský aquapark čekají změny

Vyškovský aquapark představil letošním letním návštěvníkům vylepšený venkovní areál. S novinkami ale ještě nekončí, do konce roku si lidé vyzkoušejí také vyměněnou vířivku i Kneippův chodník, který aquapark dosud nenabízel.

Vířivá vana ve vyškovském aquaparku funguje už od roku 2001. Při revizích se ale zjistilo, že mezi materiálem vířivky a chlorovanou vodou dochází k chemické reakci, a mělo by se tedy uvažovat o její výměně. I proto je oblíbená atrakce již nějakou dobu odstavená z provozu. „Při takzvané osmóze se objevovalo uštipování malých kousků laminátu, a vznikala tak nebezpečná ostrá místa. To kladlo zvýšené nároky jak na dohled, tak i na následné servisní opravy,“ přiblížil ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Nová vířivka by měla na návštěvníky čekat ještě v letošním roce. Při bourání jejího okolí navíc vznikne nová atrakce. Ve vyškovském aquaparku přibude Kneippův chodník. Vodnoléčebná procedura využívá střídání studené, asi dvanáctistupňové, a teplé vody, což znamená lepší prokrvení nohou a posílení metabolismu. Chodník posetý oblázky bude moci využít až šest zájemců zároveň.

Výměna vířivky bude zamenat nejen ulehčení od technických problémů, ale také rozšíření kapacity. Do nové vany se vejde až deset návštěvníků. Obě investice vyjdou podle odhadů na 2,4 milionu korun, změny zaplatí příspěvková organizace ze svého investičního fondu. 

Již od června čekaly na milovníky vodních radovánek v aquaparku změny v podobě zrekonstruovaného venkovního bazénu, nové skluzavky či nerezové vany. „V nerezové vložce vzniklo částečné příčné přepažení, dvě dráhy jsou klasické padesátimetrové. Dalších šest drah má poloviční délku, zbytek nové vany se pak proměnil v rekreační bazén s masážními trysky, vodní stěnou, houpacím zálivem či vodními chrliči,“ uvedlo ke změnám město.

Ohodnoť článek

Foto Aquapark Vyškov

Štítky Vyškov, aquapark, atrakce, léto, bazén, vířivka, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po skluzavce nová vířivka. Vyškovský aquapark čekají změny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.