Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Brna se vrátilo 36 hasičů, kteří pomáhali hasit požáry v Řecku

Do České republiky se dnes odpoledne vrátilo 36 hasičů s 15 vozidly, kteří pomáhali likvidovat požáry v Řecku. Odjeli tam před deseti dny. V Brně podstoupí antigenní testování na koronavirus. Další české jednotky podle mluvčího hasičů Rudolfa Kramáře do Řecka neodjedou, protože to není potřeba. Situace v Řecku sužovaném požáry se oproti předešlým týdnům zlepšila, přesto je tam stále vysoké riziko šíření požárů.

Hasiče v Brně v jejich školním a výcvikovém centru v Trnkově ulici přivítal ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Štace hasičů trvala deset dní i s cestou. Dva dny cestovali do Řecka, kde strávili šest dní, dva dny pak trvala cesta zpět. Podle Kramáře byli přichystaní další hasiči i s vozidly k rotaci, podle řecké strany to ale nebylo potřeba.

Do akce se zapojili hasiči z Jihomoravského, Moravskoslezského, Středočeského kraje a také záchranný útvar. Jeden člověk byl z Prahy, působil jako styčný důstojník. Cesta vedla přes Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko.

Při požárech v Řecku pomáhali v srpnu hasiči z více než dvou desítek zemí. Po zlepšení situace zahraniční týmy včetně českého odjely. Lesní požáry, které v předchozích týdnech zasáhly zejména Peloponés a ostrov Euboia, byly nejhoršími lesními požáry v Řecku od roku 2007. Řecko trápí lesní požáry každý rok, letošní jsou ale výjimečné, zejména kvůli velmi vysokým teplotám, které přesahovaly i 40 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Hasiči, Jmk, Řecko, Pomoc, požár, Brno, Česko, Rudolf Kramář, Jan Hamáček, ČSSD, Slovensko, Maďarsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se vrátilo 36 hasičů, kteří pomáhali hasit požáry v Řecku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.