Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Starostka Mikulčic Otáhalová rezignovala na funkci kvůli sporům s opozicí

Starostka Mikulčic na Hodonínsku Marta Otáhalová (za Nový směr) dnes na schůzi zastupitelstva rezignovala na funkci starostky a složila mandát zastupitelky. Odůvodnila to tím, že ji opozice i někteří občané kritizovali za postup po červnovém ničivém tornádu. Lidé ji osočovali na sociálních sítích, jedna obyvatelka Mikulčic jí vyhrožovala, případem se zabývá policie. Otáhalová řekla, že důvodem její rezignace byl tlak okolí, nedostatečná podpora radních a zastupitelů i dohoda s rodinou.

"Začalo to nepravdivými informacemi o tom, že z Mikulčic vyháním dobrovolníky, že je odmítám, což nebyla pravda. V tomto se mě nezastali ani radní, ani zastupitelé Mikulčic. Vyhrožování přes SMS zprávy pak bylo opravdu vrchol a nyní začala opozice shánět podporu pro mé odvolání. Takové mocenské hry nemám zapotřebí, proto jsem se po poradě s rodinou rozhodla na funkci rezignovat," uvedla Otáhalová.

Ještě před jednáním mimořádného zastupitelstva se vzdali mandátu Luděk Hanáček (za Občané pro Mikulčice) a Jaroslav Bolfík (za KSČM). Starostka tak dnešní schůzi zahájila, představila nástupce odstupujících zastupitelů a oznámila rezignaci. Krátce poté zasedání zastupitelstva, které má 15 členů, opustila. Funkce starosty podle zákona přešla na místostarostu Jana Vlašice (za KDU-ČSL).

Bouřka s kroupami a tornádo zasáhlo několik obcí na Břeclavsku a Hodonínsku 24. června. Šest lidí kvůli tomu zemřelo, asi 200 lidí utrpělo zranění. Přírodní živel poničil kolem 1200 domů, některé bylo nutné strhnout..

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Mikulčice, Starostka, Zastupitelstvo, Tornádo, okres Hodonín, KSČM, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostka Mikulčic Otáhalová rezignovala na funkci kvůli sporům s opozicí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.