Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Některá přírodní koupaliště na jihu Moravy mají horší kvalitu vody

Většina přírodních koupališť v jihomoravském kraji nabízí stále vodu vhodnou ke koupání, některá z nich ale mají vodu horší jakosti. Hygienici sledují asi dvacítku nejnavštěvovanějších koupališť, mezi něž patří Lom Janičův vrch Mikulov, vodní nádrž Palava či Nové Mlýny.

Podle krajské hygienické stanice je kvalita vody zhoršená v rybníku Suchý na Blanensku, a to kvůli sinicím a chlorofylu, to samé se týká vodní nádrže Palava a vodní nádrže Letovice - Vranová na Blanensku i vodní nádrže Výrovice na Znojemsku. Ve všech oblastech se koupat lze.

Vhodnou vodu mají všechna koupaliště na Brněnské přehradě, mezi které patří Rakovec, Rokle, Sokolské koupaliště, Osada a Kozí horka. Bez problémů je i voda v jezírku Wellness Infinit Maximus, v koupacím biotopu Brno-jih, v Kovalovicích a Oslavanech na Brněnsku, na Nových Mlýnech i Janičově vrchu v Mikulově na Břeclavsku, v Bohuslavicích a na Lučině na Hodonínsku, v Lulči na Vyškovsku, ve Vémyslicích, Banticích a na Vranovské přehradě na Znojemsku.

Kvalitu vodu sledují hygienici i provozovatelé koupališť. Lidé pak najdou zjištěné údaje na informačních tabulích. Tam vidí, zda je voda vhodná ke koupání, má horší jakost, je nevhodná ke koupání, nebo je dokonce nebezpečná. Stav vody může zhoršit třeba sucho, které způsobuje přemnožení sinic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Město Blansko

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihomoravský, vodní nádrž, koupání, Morava, Mikulov, Jihomoravský kraj, Nové Mlýny, okres Blansko, okres Znojmo, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá přírodní koupaliště na jihu Moravy mají horší kvalitu vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.