Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno zrekonstruuje kanalizační síť sloužící od roku 1933

Na podzim čeká brněnskou městskou část Žabovřesky rekonstrukce kanalizační a vodovodní sítě, která slouží již od první republiky. Práce na 400 metrech potrubí by měly trvat do poloviny příštího roku.

Brněnští radní dnes informovali o plánu generální obnovy kanalizační a vodovodní sítě v ulici Tichého. S rekonstrukcí se začne v půlce října letošního roku a podle plánu by měla trvat čtyřiatřicet týdnů. V rámci oprav se vymění zhruba 400 metrů vodovodů a kanalizace, navíc se vytvoří nové přípojky k domům, kterých se oprava týká. Celá investice bude stát 28,8 milionů korun bez DPH a rekonstrukci provede společnost IMOS Brno, která se podílela například na opravách v ulicích Besední a Veselá.

V řešené oblasti vedou staré sítě, místní kanalizace lidem slouží již od roku 1933 a vodovod od roku 1924. Oprava je proto nutná, mimo jiné také kvůli nedostatečné kapacitě. „Na obnově vodohospodářské infrastruktury pracují Brněnské vodárny a kanalizace soustavně, momentálně například v lokalitě Křížkovského nebo Solniční,“ připomněla primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky oprava, rekonstrukce, kanalizace, Žabovřesky, Brno, První republika, IMOS Brno, a.s., Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zrekonstruuje kanalizační síť sloužící od roku 1933  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.