Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Materiální pomoci mají v Hodoníně dost, sháňka je po nářadí

Sklad materiální a potravinové pomoci v Hodoníně, který je určen pro obyvatele a obce postižené řáděním tornáda, se ve středu přesunul do areálu bývalé tabákové továrny. Organizátoři již vyhlásili stop stav, stále však přijímají dary v podobě nářadí.

Do nového hodonínského skladu na adrese Bratislavská 1/6 si mohou lidé, kteří kvůli přírodní katastrofě přišli o střechu nad hlavou, přijít pro hygienické a uklízecí potřeby, potraviny, nářadí, oblečení či krmivo pro zvířata. Sklad je otevřený denně od 8:00 do 18:00 a k vyzvednutí potřebných věcí postačí zájemcům doklad totožnosti.

Dárci, kteří touží zasaženým obyvatelům pomoci, už mohou v Hodoníně darovat pouze nářadí, balicí folie a stavební materiál, jako jsou například latě. Zbylých potřeb mají organizátoři skladu Tabačka, jenž nahradil původní sklad v domě kultury, dostatek. 

„Darovaný stavební materiál je uskladněn na jednom centrálním místě v areálu Moravských naftových dolů v Lužicích, Velkomoravský 600. Občané si ho mohou vyzvednout na žádanku potvrzenou od vedení obce,“ popsal mluvčí města Hodonín Josef Horníček. Spolu se stavebním materiálem shání zasažené obce také řemeslníky. Aktuální prosby o pomoc je možné sledovat na facebookové stránce Domu kultury Hodonín.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Město Hodonín, Dům kultury Hodonín

Štítky tornádo, bouře, následky, Hodonín, pomoc, materiální, nářadí, stavební materiál, Lužice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Materiální pomoci mají v Hodoníně dost, sháňka je po nářadí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.