Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hodonínské gymnázium truchlí, tornádo zabilo oblíbenou učitelku zeměpisu

Studenty a učitele z Gymnázia, Obchodní akademie a Jazykové školy Hodonín pohltil smutek. Při čtvrteční ničivé bouřce, která se minulý týden prohnala Břeclavskem a Hodonínskem, zahynula místní učitelka zeměpisu a matematiky Marie Miklánková. Podle informací médií tornádo zasáhlo ženu v zahrádkářské kolonii Kapřiska na okraji Hodonína.

Oblíbená kantorka byla v posledních letech už v důchodu. Přesto na její působení a styl výuky školáci jen tak nezapomenou. Zvláště na hodiny zeměpisu, v nichž se zejména nepřipravení studenti při písemkách pořádně zapotili. 

Měla specifický smysl pro humor a nezapomenutelné hlášky, které si dodnes pamatuji já i všichni studenti. Nezapomenu na situace ze školní jídelny, kdy paní profesorka pravidelně a bedlivě dohlížela na to, jestli máme přezůvky. Pokud je student neměl, tak pak za trest musel k tabuli. Všichni jsme to ale brali s humorem,“ vzpomíná na pedagožku bývalá studentka gymnázia Jitka Koudelová

Lokalita Kapřiska na okraji Hodonína 

Školní legenda

Informaci o úmrtí bývalé zaměstnankyně školy potvrdil médiím rovněž ředitel hodonínského gymnáziu Jiří Hubačka. Na smrt profesorky reagovalo rovněž vedení školy na facebookovém profilu, kam od dnešního dne umisťují studenti a další známí své vzpomínky a zároveň vyjadřují pozůstalým upřímnou soustrast. 

Přiskočím, vyvětrám ... Rozsvítíme si velká salonní ... Tys expert, ty máš řešení ... Hvězda přichází, nemá přezůvky, hvězda odchází ... Každý absolvent hodonínského gymnázia si při těchto legendárních hláškách jistě vzpomene na jejich autorku – naši vždy usměvavou a energickou kolegyni RNDr. Marii Miklánkovou, učitelku matematiky a zeměpisu,“ stojí v prohlášení. Poslední rozloučení se uskuteční na hodonínském hřbitově tento pátek ve 13 hodin.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ,

Štítky Bouřka, tornádo, Hodonínsko, Břeclavsko, Gymnázium, Hodonín, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonínské gymnázium truchlí, tornádo zabilo oblíbenou učitelku zeměpisu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.