Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnský Festival architektury láká na naučnou stezku i přednášky o udržitelnosti

PR článek

Odborné přednášky stavebních inženýrů, podepsání memoranda a otevření naučné stezky pro malé i velké návštěvníky. Čtvrtá červnová středa bude v Brně patřit zahájení Festivalu architektury 2021, který se letos věnuje aktuálnímu tématu "Když stavby spolupracují s přírodou".

Otevření naučné stezky a celodenní doprovodný program Festivalu architektury se uskuteční ve středu 23. června v areálu Riviéry Brno.

Interaktivní stezka pro děti i dospělé

Proč je vhodné získat elektřinu ze sluníčka a ne z uhlí? A proč je v Brně v létě větší teplo než na vesnici? Nejen rodiny se zvídavými dětmi budou moci od června do září navštívit naučnou stezku, jež odpoví na jejich četné otázky a provede je architekturou města.

Interaktivní cesta s informačními panely se veřejnosti otevře ve středu 23. června. Umístěna bude v areálu Riviéry Brno a návštěvníkům Festivalu achitektury představí taje moderního stavebnictví souznějícího s přírodou. Prostřednictvím modelu domku se zelenou střechou se zájemci například dozví, na jakém principu funguje ochlazování města. Pro malé zvědavce bude k vyzkoušení nachystaná také zastřešená skluzavka.

U garáže domku se pak zastaví ti, kteří se chtějí dozvědět o výhodách vozů poháněných na elektřinu. Vystavený dřevěný elektromobil s maketou dobíjecí stanice připomene, jak může každý z nás ovlivnit kvalitu ovzduší, která je nezbytně důležitou součástí našeho zdraví. 

Open-air konference i podepsání memoranda

Cestu tvořenou devíti interaktivními herními prvky a sedmi ilustrovanými tabulemi navštíví po dobu čtyř měsíců přes padesát tisíc lidí. Ve středu 23. června započně společně s otevřením naučné stezky také doprovodný program Festivalu architektury, který se uskutečňuje za podpory města Brna na brněnské riviéře. „Stavebníci, projektanti a architekti se mohou v tento den registrovat na odborné přednášky, které jsou věnované spolupráci staveb, přírody a města,“ popsala koordinátorka projektu Tereza Sigmundová

Odborná část programu se zaměří na open-air konference o stavebních materiálech a udržitelnosti v architektuře. Na své si ale přijdou také lidé zajímající se o moderní technologie, které dnes umožňují například i predikaci klimatických proměn stavebních lokací. „O vzniku tepelných ostrovů, benefitech vegetačních konstrukcí a rozvoji infrastruktury klimaticky odolného města budou v rámci odborných přednášek hovořit přední čeští stavební inženýři,“ řekla Sigmundová. 

Programem, který oficiálně započne v 10:30, bude provázet moderátor Vladimír Kořen. Celodenní akci pak symbolicky uzavře podepsání Memoranda o pomoci městu se snižováním emisí na území Brna. Vstupenky na Festival architektury mohou zájemci zakoupit online.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky festival architektury, Brno, architektura, naučná stezka, přednáška, Vladimír Kořen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Festival architektury láká na naučnou stezku i přednášky o udržitelnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.