Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bílý kruh bezpečí představil první mobilní poradnu v České republice

Obětem kriminality začne v Brně a celém Jihomoravském kraji pomáhat první mobilní poradna v České republice, kterou představil spolek Bílý kruh bezpečí. Auto bude vyjíždět k potřebným, kteří se nemohou dostavit přímo na pobočku, řekl ČTK vedoucí brněnské poradny Vladimír Vedra.

Vůz může vyjet podle potřeby ve dvou různých úpravách vzhledu. Na první, "veřejné",  je logo Bílého kruhu bezpečí a telefonní číslo, na které se můžou oběti kriminality obrátit. Bude jezdit na preventivní programy společně se složkami integrovaného záchranného systému. Při využití druhé varianty se nápisy na boku auta překryjí magnetickými nálepkami, a vůz tak může diskrétně dojet až k obětem, které potřebují pomoc.

Služba bude fungovat primárně v Brně a Jihomoravském kraji, v případě nouze nebo krizové situace však může vyjet i kamkoliv jinam v České republice.

Na každý výjezd pojedou v autě psycholog a právník. „Uvnitř je prázdný prostor, kam se můžou všichni zavřít a hovořit spolu. Vůz jim poskytuje soukromí," vysvětlila prezidentka Bílého kruhu bezpečí Petra Vitoušová.

Ve výbavě je počítač s internetem, přes který se dají hledat další potřebné kontakty, a také tiskárna pro tisk dokumentů a dotazníků. Až sama praxe ale podle Vitoušové ukáže, co bude v mobilní poradně opravdu potřeba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Bílý kruh bezpečí

Štítky ČR, kriminalita, správa, sociální, Brno, FOTO, Česko, Bílý kruh bezpečí, Jihomoravský kraj, Vladimír Vedra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílý kruh bezpečí představil první mobilní poradnu v České republice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.