Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Svoboďáku vyrostla výstava, připomíná výročí televizní tvorby v Brně

Brněnské studio České televize letos slaví šedesát let své exitence. Od začátku června si mohou Brňané všímat oslavných vlaječek na tramvajových vozech, tento týden přibyla na náměstí Svobody také výstava připomínající historii moravské filmové tvorby.

Od včerejška mohou Brňané procházející centrem města narazit na veřejnou výstavu, která připomíná šedesáté výročí vzniku brněnského televizního studia. Fotografie z historické filmové či seriálové tvorby jsou umístěny na instalaci přímo na náměstí Svobody nedaleko oblíbených letních lehátek. Protože jde o výstavu putovní, časem se přemístí ještě na dvě další náměstí moravské metropole.

Na výročí studia upozorňují Brňany také nepřehlédnutelné vlaječky, které zdobí sto padesát tramvajových vozů. Na šalinách se objevily už na začátku června. „Na vozech budou vlajky viset do konce července s výjimkou dvou státních svátků, kdy je nahradí vlaječky české,“ popsala mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Televizní studio v Brně vzniklo jako třetí studio Československé televize roku 1961. Od té doby se v jeho prostorách zrodily známé seriály, soutěžní show i zábavní pořady. Pod záštitou studia v Brně byly vytvořeny pohádky jako Lotrando a Zubejda či Korunní princ, oblíbené Četnické humoresky nebo Manéž Bolka Polívky. Od roku 1997 vysílá brněnské studio také oblíbený AZ kvíz.

Ohodnoť článek

Foto ,

Štítky televize, studio, výročí, Brno, výstava, Česká televize, studium, Dopravní podnik města Brna, Bolek Polívka, Československá televize, Lotrando a Zubejda, Četnické humoresky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Svoboďáku vyrostla výstava, připomíná výročí televizní tvorby v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.