Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihomoravská miminka čekají v nemocnici nové postýlky

Všechna miminka, která se narodí ve znojemské nemocnici, budou ležet v nových a komfortních postýlkách. Čtyři lůžka a bezpečné vaničky nahradily část starého vybavení, které již nevyhovovalo potřebám zdravotníků ani maminek.

Nové novorozenecké postýlky nahradily ve znojemské nemocnici zbývající kusy starého vybavení z roku 1973. Spolu s nimi zakoupilo zařízení také bezpečnější vaničky, které jsou stabilnější díky zabudování do komod. Využije je především oddělení šestinedělí.

Hlavní výhoda nových lůžek spočívá v materiálu, který je průhledný a umožňuje maminkám neustálý dohled nad novorozenými dětmi. „Postýlky nabízí širokou škálu polohování, možnost zajet s postýlkou nad většinu nemocničních lůžek, kdy maminka může o své miminko pečovat přímo z lůžka. Toto je velká výhoda především v prvních dnech po porodu,“ vysvětlila mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá.

Na nákup postýlek, vaniček a jejich zabudování do nábytku využila nemocnice finanční prostředky ve výši necelých 92 tisíc korun od firmy Saint-Gobain ADFORS. „Snažíme se postupně zlepšovat komfort pro naše rodičky a novorozence. Dovybavení oddělení postýlkami a zajištění bezpečnosti miminek při koupání je jedním z prvních kroků. Velmi si ceníme daru, který jsme na tento nákup využili. Podíleli se něm jak zaměstnanci firmy, kteří mezi sebou sbírku uspořádali sbírku pro nemocnici, tak firma samotná,“ sdělil ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Znojmo

Štítky nemocnice, děti, postýlky, vaničky, Petra Veselá, Martin Pavlík, Nemocnice Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská miminka čekají v nemocnici nové postýlky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.