Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nová základna jihomoravských záchranářů usnadní výjezd k pacientům

Jihomoravští záchranáři dostali novou základnu, která svou polohou zajistí snazší výjezdy k pacientům. Nové moderní prostory v Šumné na Znojemsku, jejichž zřízení stálo 22 milionů korun, stojí na rozdíl od původní základny u hlavní silnice.

Nové zázemí jihomoravských záchranářů, které vzniklo v Šumné na Znojemsku, je strategicky umístěno v blízkosti oblíbené Vranovské přehrady. Jádrem budovy je nově garážové stání, které je obklopeno technickými prostory a místnostmi pro personál, jejichž rozložení zajistí rychlejší přesun osob do sanitky i snazší cestu k pacientům. 

„Ze základny, která nám sloužila doposud, rozhodně nebyla optimální trasa pro výjezd sanitního vozidla. Ten vedl úzkou ulicí kolem základní školy. Pozice nové základny je určitě posunem k lepšímu,“ popsala ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová

Na stavbě nové budovy se pracovalo rok, a to od loňského dubna. Základna stála zhruba 22 milionů korun. „Kromě dosažení celkového souladu uspořádání výjezdové základny s legislativními požadavky je z technického pohledu zřejmě nejvýznamnějším přínosem vybudování garážového stání a dezinfekčního boxu, které vedle zvýšení pracovního komfortu pro zaměstnance v důsledku přináší i nemalé finanční úspory,“ vysvětlil technický náměstek jihomoravských záchranářů Pavel Chvalina.

Garážové stání poskytne místo pro jednu zásahovou a jednu záložní sanitku. Je navržené tak, aby byl kolem něj dostatečný prostor pro vystěhování nosítek ze sanitky. Za ním se nachází klimatizovaný sklad zdravotnického materiálu a samostatný sklad na špinavé prádlo a infekční odpad.

Záchranáři dosud sídlili v budově pronajaté od obce, jež dlouhodobě nevyhovovala jejich potřebám. Nová základna stojí na místě bývalé prodejny, kterou Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje od Šumné odkoupila.

Ohodnoť článek

Foto ZZS JMK

Štítky základna, záchranáři, zdravotníci, šumná, pacient, okres Znojmo, Vodní nádrž Vranov, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová základna jihomoravských záchranářů usnadní výjezd k pacientům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.