Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policejní koně v Brně mají nové tréninkové středisko, zajezdil si i Hamáček

Ministr vnitra Jan Hamáček přijel dnes do Brna, aby slavnostně otevřel opravené výcvikové středisko pro policejní koně a psy, které nově umožňuje celoroční využití. Zároveň navštívil nové a větší sídlo odboru azylové a migrační politiky.

Zrekonstruované policejní výcvikové středisko v Brně-Medlánkách se dnes za účasti ministra vnitra Jana Hamáčka slavnostně otevřelo. Stavba, která trvala necelý rok, stála 57 milionů korun, z čehož více než 31 milionů pokryly dotace z Evropské unie. Centrum nabídne lepší a důstojné zázemí pro výcvik koní i psů. 

Nová hala umožní výcvik po celý rok bez ohledu na počasí. „Tuto moderní halu doplňuje krytá kruhová jízdárna a pohybovací zařízení určené především pro mladé koně, rozměry 59x44 metrů se pyšní jízdárna venkovní. Zmíněné objekty stály dohromady 40 milionů korun,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb

Jihomoravským policistům přibyl také speciální nákladní přepravník pro osádku a šest koní a mikrobus. Další nové vybavení zahrnuje překážky pro výcvik psů, vozík na přepravu koní nebo rotační válec pro úpravu povrchu.

Zdvojnásobená kapacita

Hamáček se přijel podívat také na modernizované pracoviště odboru azylové a migrační politiky v Brně, kde se podařilo zdvojnásobit kapacitu přepážek. Za měsíc vyřídí středisko asi 7 500 žádostí. „Oproti roku 2015 je počet žádostí skoro dvojnásobný,“ popsal ředitel pracoviště Miroslav Dohnal.

V původním pracovišti v Komárově čekali žadatelé na ulici, v nové budově ve Slatině mají čekárnu, automaty na jídlo a pití či automatický vyvolávací sytém. V následujících letech by mělo změn přibývat. „Plánujeme přejít na systém, který bude spravovat ministerstvo vnitra. Postupně půjdou dokumenty do digitální podoby. Náklady na systém jsou kolem 600 milionů, drtivou většinu plánujeme pokrýt z evropských dotací," řekl Hamáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Jan Hamáček | Zdroj Policie ČR

Štítky výcvik, policie, koně, psi, Jan Hamáček, Brno, pes, jízdárna, Evropská unie, Pavel Šváb, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní koně v Brně mají nové tréninkové středisko, zajezdil si i Hamáček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.