Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejvyšší mrakodrap v Česku slaví deset let a čeká jej proměna

Brněnská výšková budova N-Tower, která je se svými 111 metry nejvyšší svého druhu v České republice, slaví desetileté výročí. Při příležitosti narozenin chystá nový vlastník, jímž je společnost N Tower, která je součástí z investiční skupiny Natland, úpravy objektu.

S mrakodrapem, který se dříve jmenoval AZ-Tower, má nový investor velké plány. K výročí kolaudace chce vylepšit současné zázemí objektu. Už loni došlo například na úpravu vnitřních prostor a kanceláří, další novinky mají následovat v nejbližší době. Na řešení mají spolupracovat studenti brněnského Vysokého učení technického.

Vyhlásili jsme ideovou soutěž pro studenty, jejímž zadáním bylo vytvoření plánů na možné využití nejvýše položené plochy na budově v Česku - střechy nad 30. nadzemním podlažím. Spolu s tím pak jde i o návrh celkové změny vstupu do budovy a nejbližšího okolí. Vítězné práce, které bude hodnotit a vybírat odborná porota, by mohly být předlohou pro realizaci,“ popsal Igor Brukner, projektový manažer investiční skupiny Natland, jež zabývá investováním do nemovitostí či finančním servisem. 

Podle Bruknera v současné době přibyli ve výškovém objektu noví nájemníci, a tak je nyní kapacita stoprocentně zaplněna. V budově sídlí české či zahraniční společnosti. Další plánovanou novinkou jsou zelené střechy nad jedním z podlaží.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto officeportal.cz

Štítky Mrakodoprav, Brno, Natland, Nemovitosti, Česko, Natland Group, N Tower, a.s., Igor Brukner, Vysoké učení technické v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší mrakodrap v Česku slaví deset let a čeká jej proměna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.