Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brno chce nové školky, vzniknou na Vinohradech i ve Starém Lískovci

V Brně vzniknou nové mateřské školky. Stavět se má mateřinka například na Vinohradech v ulici Šedova, která pojme více než sto dětí. Dalším projektem je výstavba školského zařízení v části Starý Lískovec, kde má vyrůst budova pro 170 dětí v lokalitě Západní brána.

Na Vinohradech se počítá s novou výstavbou asi 700 bytů, čímž podle města vzroste počet obyvatel Vinohrad o necelé dva tisíce. Rodinám s dětmi tak má pomoci nová mateřinka se čtyřmi třídami. 

Areál dotvoří zahrada pro venkovní pobyt dětí včetně oplocení nebo osvětlení a počítá se i s výstavbou parkoviště pro potřebný počet aut. Provozovatelem mateřské školy bude městská část Brno-Vinohrady,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL) ke stavbě, jež má vyjít na zhruba 45 milionů korun.

Dalším projektem, který leží na stole, je vybudování mateřské školky ve Starém Lískovci v lokalitě při ulici U Penzinou. Také tam se počítá s tím, že vzniknou nové byty a víceúčelové objekty. Součástí návrhu je kromě budovy mateřinky také nové parkoviště nebo zahrada.

Díky výstavbě přibude ve Starém Lískovci 3500 až 4000 obyvatel, převážně mladých rodin, což vyžaduje i navýšení kapacit v oblasti předškolního vzdělávání odpovídající právě sedmi třídám,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) k projektu, který vyjde na bezmála 120 milionů korun. Stavět se má už příští rok. Projekt ještě patrně dozná změn. Uvažuje se například nad tím, zda postavit jednu nebo více budov. 

Ohodnoť článek

Foto Archiv Drbna

Štítky Brno, Školka, Děti, Výstavba, Brno-Vinohrady, Starý Lískovec, stavba, projekt, mateřská škola, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Konečný

Pro paní Kuchařovou
https://mapy.cz/zakladni?x=16.6597869&y=49.1988946&z=17&base=ophoto&source=stre&id=80104

Neděle, 3. října 2021, 11:13Odpovědět

Lenka Kuchařová

V Brně na Vinohradech žádná ulice Šedova není !Ulice jsou tady pojmenované podle míst,kde se pěetuje víno.Nebo snad existuje nějaký Šedov?

Sobota, 29. května 2021, 16:26Odpovědět

Brno chce nové školky, vzniknou na Vinohradech i ve Starém Lískovci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.