Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Staňte se na jeden den policistou

PR článek

Jedná se o zážitkovou náborovou akci, s reklamním sloganem „Staňte se na jeden den policistou“. Hlavním cílem tohoto projektu bylo prezentovat policii jako organizaci nikoliv represivní, ale organizaci otevřenou, spolupracující a přátelskou.  Organizaci, kterou tvoří lidé z masa a kostí, lidé, kteří ve velké většině dělají svoji práci profesionálně a umí své zkušenosti předávat druhým. Přiblížit široké veřejnosti reálnou policejní práci a tím přispět k doplnění chybějícího počtu policistů.

Workshopy začínají zpravidla v 9.00 hodin v areálu Sportovního klubu policie Kometa na ulici Bauerova 5 v Brně.

Účastníci si mohou vyzkoušet, jaké to je být, alespoň na jeden den, policistou. Osahat, pod dohledem zkušených profesionálů, vybrané policejní činnosti a nahlédnout do tajů jednotlivých policejních služeb.

Je zde vždy připravený bohatý doprovodný program statických i dynamických ukázek Policie ČR Krajského ředitelství Jihomoravské policie.

Kromě části přijímacího řízení se mohou přihlášení zájemci těšit na simulovanou ukázku činnosti zákroku prvosledových policejních hlídek proti nebezpečnému pachateli. Ukázku výcviku služebních psů a zákroku psovoda se služebním psem proti narušiteli veřejného pořádku. Velkým lákadlem bývají obvykle i dynamické ukázky výcviku služebních koní z oddělení služební hipologie.

Zájemci si mohou prohlédnout například výstroj a techniku policistů Oddělení hlídkové služby, Speciální pořádkové jednotky, cizinecké policie, kriminalistických techniků i automobilní techniku dopravních policistů.

Kromě toho lze načerpat řadu informací i o dalších částech, poměrně náročného, přijímacího řízení do služebního poměru a o průběhu prvních let výkonu služby. Příchozí si, po zaregistrování mohou přímo na místě vyzkoušet jednu část přijímacího řízení – všechny disciplíny testů fyzické zdatnosti.

Úspěšní absolventi obdrží na závěr certifikát o splnění fyzických testů s jeho roční platností a pokud je policejní práce osloví natolik, že se v budoucnu budou chtít přidat do týmu jihomoravské policie, mají v podstatě první krok v přijímacím řízení do služebního poměru splněn. Někteří se takto rozhodnou přímo na Workshopu a zahájí příjímací řízení přímo zde.

Workshopy se v rámci Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje se konají pravidelně od roku 2016. Každoročně nabízíme až 6 termínů. Dne 22. dubna 2018 se dokonce pořádal workshop „Policistou na zkoušku“ současně na všech územních odborech kraje současně. Průměrná návštěvnost letošních, prozatím pěti akcí workshopů, jsou 53 účastníci, kteří si vyzkoušeli testy fyzické zdatnosti. Průměr úspěšných z tohoto počtu je 26 cvičících, tedy přibližná polovina zájemců z těchto akcí.

Postupem let se z tohoto projektu stala dobře zavedená tradice na jižní Moravě a je zřejmé, že mnoho studentů již sleduje aktivně a samostatně nadcházející termíny workshopů.

Další nejbližší termín je naplánován na 21. 5. 2021.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, Na zkoušku, Testování, Akce, Policie České republiky, Brno, Jihomoravský kraj, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staňte se na jeden den policistou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.