Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na prvomájovou atmosféru? Objevte 4 tipy na Woltu, které ji zaručeně naladí

PR článek

Do Brna opět zavítal První máj, lásky čas, hrdliččin hlas i borový háj a jiné milostné verše. Co by to ale bylo za lásku, která by neprocházela žaludkem? Ať už se chystáte strávit sobotní večerní máj se svou drahou polovičkou, s milující rodinou, blízkými přáteli nebo prostě sami se sebou, dopřejte si něco výjimečně chutného!

A protože státní Svátek práce si přímo říká o opravdový klid a pohodu, nechte tentokrát vaření na zkušenějších. Ti vám totiž na Woltu sestavili prvomájové menu, o kterém se ani Karlovi Hynkovi nesnilo. A my jsme pro vás proto připravili romantické tipy, které nezkazí žádnou láskyplnou sešlost. Na prvních čtyřech příčkách našeho seznamu se umístily – sushi bar Umami, palačinkové království Panksy, vege bistro a cocktail bar SKØG a prestižní restaurace Kohout NA VÍNĚ.

Na světě snad není romantičtějšího a elegantnějšího jídla než úhledného asijského sushi, které kousek po kousku uspokojuje stejně tak jedno tělo i ducha, tak dvojici těl a duší. Ve Woltem osvědčeném Umami si ho můžete objednat v chuťově i barevně vyvážených menu, které vás překvapí svou lehkostí a sytostí zároveň. Sushi boxy v nabídce Umami najdete ve všemožných kombinacích i velikostech, ze kterých si zaručeně vyberete. A k tomu všemu… z jakého jiného jídla by se vám na Prvního máje skládalo srdce z lásky lépe, než právě ze sushi?

Pokud ale neplánujete zamilované sushi skládačky, Umami jistě uspokojí i příznivce jiného druhu asijské kuchyně. Kurýři vám z něj totiž doručí také neodolatelný Pad-Thai nebo Phở xào na různé způsoby, legendární Bún Nem, Bún Bò Nam Bộ nebo Panang s vaším oblíbeným druhem masa. 

Chystáte-li se ale prvomájovou romantiku strávit poněkud sladším způsobem, doporučujeme nahlédnout do menu palačinkárny Panksy. Zaručujeme, že když tak jednou učiníte, košík ani žaludek nezůstane prázdný. V Panksy se totiž smaží sladké i slané palačinkové zázraky. Na výběr jsou klasiky jako marmeládová palačinka se smetanou či domácí nutelou, za vyzkoušení ale stojí i speciality v podobě palačinky s kaštanovým pyré s kiwi, domácím karamelem s citronovou šťávou nebo mandlovo-kokosovým krémem. Stejně rozmanitá nabídka pak čeká i milovníky slaných jídel – těm Pansky dopřeje třeba pestosýrovou, zelnou, špenátovou, hummusovou, boloňskou či brynzovou palačinku. Tyto všechny i další druhy si pak přes Wolt můžete objednat ve speciálním menu o šesti kusech v různých variantách a udělat si tak palačinkové hody podle vašeho gusta!

Brněnští požitkáři a kavárenští povaleči, momentálně bez svého hlavního útočiště, také nemusí věšet hlavu. Oblíbená fúze kavárny, bistra a baru SKØG má totiž na Woltu také svou kolonku a její nabídka se ke svátku zamilovaných skvěle hodí. K jídlu nabídne například výborný veganský ramen, noodle bowl nebo quesadillu. Hlavních chodem to ale teprve začíná. Wolt vám totiž z prostor na Dominikánském náměstí, kde i dřevěná podlaha vrže romanticky, doveze také oblíbené dezerty, horké nápoje, limonády a koktejly! Ty pak můžete kombinovat dle libosti – třeba borůvková buchta s drobenkou a kakaem, banana bread s ibiškovo-zázvorovou limonádou nebo citronový chlebíček se speciálním gin drinkem Skog Fizz podle nás nezní vůbec špatně.

V neposlední řadě Wolt hrdličkám nabídne menu jednoho z nejprestižnějších brněnských podniků. Restaurace Kohout NA VÍNĚ je sice momentálně neoslní svým interiérem, ale svým jídle rozhodně ano. Vždyť právě to ho právem vyhouplo na druhou příčku v Gourmet Brno 2018 v kategorii nejlepších restaurací. A jak už samotný název napovídá, objednat z něj lze například kohoutí stehno připraveno sous-vide nebo také vepřové výpečky, poctivý tatarák či povznesené varianty street foodu v podobě fish and chips nebo luxusního smaženého sýru v bulce.

Ať už ale První máj a Svátek práce oslavíte s kýmkoli a jakkoliv, přejeme dobré chutnání a příjemný gastronomický zážitek bez zbytečné námahy!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Wolt, Brno, první máj, umami, panksy, skog, kohout na víně, láska, Svátek práce, jídlo, suši, palačinka, Karel Hynek, restaurace, bistro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na prvomájovou atmosféru? Objevte 4 tipy na Woltu, které ji zaručeně naladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.