Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rozsáhlá havárie vodovodu v Brně, některé oblasti byly bez vody

, aktualizováno 24. dubna 2021, 15:25

Brněnské vodárny a kanalizace po ranní havárii v kolektoru na Kolišti obnovily dodávky vody v celém městě. Porušený úsek čeká oprava, hasiči stále odčerpávají vodu, která do podzemního kolektoru ráno natekla z prasklého potrubí. Voda do domácností teď proudí jinudy, síť umožňuje poškozené místo "obejít".

Brněnské vodárny a kanalizace ráno informovaly o rozsáhlé havárii vodovodu, která zasáhla třetinu města Brna. Havárie, která nastala v 5:30 v primárním kolektoru, se projevila v oblasti Koliště a zasáhla třetinu města. 

„Průnik vody zaznamenala bezpečnostní čidla na dispečinku Technických sítí Brno. Přestože došlo ve spolupráci s BVK okamžitě k částečnému přerušení dodávek vody, kolektor byl zaplaven do výšky několika metrů," uvedl provozně-technický ředitel Technických sítí Brno Josef Šaroun.

Pracovníci brněnských technických sítí spolu s hasiči začali odčerpávat vodu z havárie tak, aby bylo možné určit místo, kde k poškození došlo.

Chyběly cisterny s vodou

Mluvčí vodáren Renata Hermanová ČTK v 10:30 řekla, že už se přesné místo havárie podařilo najít. Rozsah výpadku a množství zasažených domácností ale ještě upřesnit nedokázala. Podle plánku na webu vodáren se oblast výpadku táhne od Králova pole přes střed města, Komárov až k Tuřanům. Vodárny pak začaly se zajišťováním náhradních dodávek vody.

Na zasažená místa vyslaly vodárny cisterny s vodou, třetinu Brna ale pokrýt nedokázaly. „Tolik cisteren samozřejmě nemáme, pro nás je teď prioritou zásobování nemocnic, těch důležitých objektů. Budeme se snažit obnovit dodávky vody v co nejkratší době," řekla Hermanová. Voda netekla například v Úrazové nemocnici.

Situaci už se podařilo vyřešit a dodávka vody do všech domácností byla obnovená.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky havárie, Brno, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., vodárna, Glacis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Misot

Tak ruská odveta přišla brzy...

Sobota, 24. dubna 2021, 10:55Odpovědět

Filip Opaleny

Som smädný :(

Sobota, 24. dubna 2021, 10:39Odpovědět

Rozsáhlá havárie vodovodu v Brně, některé oblasti byly bez vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.