Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnský orloj vydává limitované skleněnky, kuličková mafie je na pozoru

Z brněnského orloje vypadávají během Dní elektronové mikroskopie kuličky připomínající zvětšený elektron. Událost spustila zájem chtivých Brňanů, kteří bojují o skleněný úlovek. Někteří si dokonce přinesli k časostroji rybářské židličky.

Čas od času vydává brněnský orloj speciální upomínkové skleněnky. Tento týden mají lidé možnost získat suvenýr symbolizující zvětšený elektron. Už od rána se proto na náměstí Svobody scházejí lidé, kteří chtějí být u ručně vyráběných skleněnek za každou cenu první.

Někteří si na místo dokonce přinesli skládací židle, tráví na Svoboďáku celý den a netrpělivě čekají, až upomínkové předměty vypadnou. Při svém lovu na skleněnky ale nedávají šanci nikomu dalšímu. Často nepochodí ani malé děti.

Stížnosti k ničemu nevedou

Kuličková mafie vysedávající u hodinového stroje je už známou firmou také pro strážníky. „Jednu dobu jsme opravdu zaznamenali, že se kolem orloje objevovaly pořád stejné osoby, které už měly vytipované, z kterých otvorů by předměty mohly padat. Na místo pak tito lidé chodili s takovým předstihem, že u kuliček byli vždycky první,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem

Stížnosti na kuličkovou mafii strážníci sice řeší, nemohou s nimi ale nic dělat. Motivy vášnivých sběratelů jsou různé, jedním z nich je pravděpodobně hodnota, kterou upomínkové předměty mají.

Kuličky ku příležitosti Dní elektronové mikroskopie vydává orloj pravidelně mezi 11. a 23. hodinou až do 18. dubna.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný, Facebook Brnomycity

Štítky kuličky, orloj, elektrony, mikroskopie, elektronové, mafie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský orloj vydává limitované skleněnky, kuličková mafie je na pozoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.