Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mezi Brnem a Vídní vyjedou cyklobusy

Lidé, kteří se vydávají na oblíbenou cyklostezku vedoucí z moravské do rakouské metropole, využijí také letos cyklobusy. Poprvé vyjedou už v dubnu, celkem jich bude deset. Cyklistické autobusy zavezou sportovce také na další místa jižní Moravy a rakouského příhraničí.

O cyklozájezdy je totiž mezi lidmi velký zájem. Službu pro jezdce na kolech zajišťuje už třetím rokem dobrovolný svazek obcí Cyklistická stezka Brno–Vídeň společně s brněnským dopravním podnikem. Projekt podpoří také Brno, které přispěje na výlety sto tisíc korun, pokud návrh schválí městští zastupitelé.

Zájemci si mohou na webových stránkách svazku zarezervovat místa a také se dozvědět více o nabízené službě. Skutečný počet výjezdů se bude odvíjet od zájmu cyklistů. K této věci chystá svazek i mezinárodní konferenci s kolegy z Rakouska, až to situace dovolí,“ upřesnil předseda svazku a brněnský radní Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Výlety po jižní Moravě

Cyklobusy vypravuje brněnský dopravní podnik do vybraných míst na jihu Moravy, například do Hevlína, Hrušovan nad Jevišovkou nebo do Nového Přerova. Je však možné dohodnout odvoz do rakouských měst Laa an der Thaya, Mistelbachu či přímo do Vídně. 

Na webových stránkách svazku si mohou lidé nejen zarezervovat svá místa, ale také najít také informace o stezkách na jižní Moravě, provozní řád cyklobusů a další zajímavosti o službě. Skutečný počet výjezdů se bude odvíjet od zájmu cyklistů.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky cyklobusy, cyklostezka, cyklisti, trasa brno vídeň, Brno, Vídeň, Jihomoravský kraj, Dopravní podnik města Brna, KDU-ČSL, Rakousko, Morava, Hevlín, Hrušovany nad Jevišovkou, Nový Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Brnem a Vídní vyjedou cyklobusy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.