Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Online výuka dělá rozdíly mezi žáky. S doháněním učiva pomáhá Charita

Distanční výuka způsobila, že se mezi znalostmi a schopnostmi žáků vytvořily hluboké rozdíly. Nutnost internetového připojení vyřadila z běžného školního systému zejména sociálně znevýhodněné děti. Ve Znojmě začali problém řešit doučováním zdarma.

Rozdíly mezi žáky způsobené distanční výukou se rozhodli řešit ve Znojmě. Ve spolupráci s Oblastní charitou Znojmo tam město od dubna zajišťuje pomoc rodinám s dětmi, které se vzdělávají online.

Pomoc žákům spočívá v pravidelných návštěvách doučovatelů a v řešení problémů s domácí školní přípravou. V současné době se do programu zapojily již desítky rodin a jejich počet se zvyšuje každým dnem.

Město Znojmo plánuje službu podpořit částkou 462 tisíc korun. „Většině dětí distanční výuka nevyhovuje, jejich školní prospěch se zhoršil, někteří nemají dostatečné technické vybavení, jiní zase z různých důvodů nedostatečnou podporu v rámci rodiny. A těm všem bychom rádi nabídli pomocnou ruku,“ řekl místostarosta Znojma Jan Grois, který má v gesci oblast školství. 

Doučování i zajištění vybavení

Projekt Podpora vzdělávání v domácím prostředí zprostředkuje každé rodině pomoc jednou až třikrát týdne. Intenzita doučování se může lišit dle potřeby, aktuálního zájmu a kapacit. Oblastní charita zajistí dětem procvičování učiva, pomoc s časovým managementem, nácvik postupů práce dle intrukcí pedagogů, ale také získání školních potřeb a nutného vybavení. Ne každé dítě má dnes totiž přístup k internetovému připojení, které je pro online výuku nezbytné.

Tato pomoc se rodinám poskytuje zdarma, předpokladem pro ni je zájem a motivace ke změně. „Zapojení rodin je zcela dobrovolné a zásadní pro úspěch je zapojení celé rodiny. Projekt bude zatím realizován do konce roku 2021, po jeho vyhodnocení zvážíme, zda budeme pokračovat s touto podporou i v dalším roce,“ dodává Grois.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky výuka, distanční, online, škola, charita, Znojmo, doučování, rodina, Jan Grois

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Online výuka dělá rozdíly mezi žáky. S doháněním učiva pomáhá Charita  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.