Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hřbitovy se chystají na Velikonoce, lidé si nepůjčí nářadí a nevyjede ani minibus

V době letošních velikonočních svátků budou brněnské hřbitovy otevřené stejně jako doposud. Na Ústředním hřbitově však zájemcům nevypůjčí nářadí ani nezprovozní okružní linku pro seniory.

Velikonoce letos na brněnském Ústředním hřbitově doprovodí jen několik omezení. Lidé mohou místo navštívit v klasické otevírací době od sedmé do devatenácté hodiny.

Po celém hřbitově však stále platí povinnost nosit roušky a v uzavřených prostorech respirátory. Zapůjčit si nářadí nebude možné. „Jediné, co není otevřené je půjčovna nářadí, protože služby musí mít zavřeno. To platí i u nás,“ řekla ředitelka Správy hřbitovů Alena Říhová

Kromě půjčoven jsou prozatím uzavřené i kanceláře. Z důvodu karantény pracovníků hřbitova mohou lidé neodkladné záležitosti řešit pouze telefonicky nebo e-mailem. 

Poprvé před dvěma lety Dopravní podnik města Brna na hřbitově okružní linku, která měla ulehčit seniorům a lidem, kteří se hůře pohybují v přesunech po celém areálu. Vloni na podzim ji však podnik kvůli koronavirové krizi nevypravil a rozhodnutí stále platí. „Ani o Velikonocích okružní linka jezdit nebude,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ústřední hřbitov, Velikonoce, svátky, minibus, hřbitov, nářadí, Dopravní podnik města Brna, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřbitovy se chystají na Velikonoce, lidé si nepůjčí nářadí a nevyjede ani minibus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.