Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno schválilo nové parkoviště u krematoria, začít stavět by se mělo za dva roky

Minulý týden schválili brněnští radní vybudování parkoviště u vjezdu do krematoria na Jihlavské ulici. Město počítá s asfaltovým povrchem a 80 novými místy ke stání blízko zastávky. Začít by se mělo do roku 2023 a stavba se odhaduje na 42 milionů korun.

V současné době nabízí krematorium na ulici Jihlavská parkování přímo v areálu před budovou. Kapacity však mnohdy nestačí a lidé odstavují svá auta na nezpevněné ploše naproti vjezdu do areálu. Rádi bychom zvýšili pohodlí návštěvníků, a z tohoto důvodu byl vypracován investiční záměr na vybudování parkoviště,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS).

Důvodů pro změnu parkování je několik. „Reagovali jsme na podněty občanů a Správy hřbitovů města Brna. Dnes schválený záměr počítá s vybudováním 80 parkovacích míst, z nichž budou 4 vyhrazena pro ZTP. Povrch parkoviště je navržen z distanční dlažby s obrubníky, což umožní potřebné vsakování dešťové vody. Z důvodu velkého převýšení zde bude vybudována opěrná železobetonová zeď v délce cca 175 metrů, průměrná výška zdi se předpokládá 6 metrů. V rámci investice bude kolem parkoviště nově vysázena zeleň,“ přiblížil náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Součástí stavby bude komunikace vedoucí k tramvajové trati. „Povrch komunikace se předpokládá asfaltový v délce cca 50 m a šířce 4,5 m. Komunikace bude odvodněna do přilehlé zeleně. Při výstavbě parkoviště je třeba respektovat šířkové a prostorové uspořádání výhledové stezky pro cyklisty a chodníku, které budou vedeny v souběhu s ulicí Jihlavská. Náklady na celou stavbu odhadujeme na 42 milionů korun, začít by se mohlo na začátku roku 2023,“ doplnil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).


 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky Hřbitov, krematorium, parkování, parkoviště, Brno, ODS, Markéta Vaňková, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno schválilo nové parkoviště u krematoria, začít stavět by se mělo za dva roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.