Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezinárodní strojírenský veletrh se přesouvá na listopad

Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV), který se tradičně koná v září na brněnském výstavišti, se letos uskuteční v listopadu. O přesunutí prestižní a navštěvované akce rozhodlo vedení společnosti Veletrhy Brno s ohledem na současný vývoj pandemie koronaviru.

Dvaašedesátý ročník strojírenského veletrhu se má podle plánů konat od 8. do 12. listopadu, kdy se rovněž uskuteční Transport a Logistika a Envitech. Současně se přesouvají termíny dalších akcí plánovaných na podzim. Generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš věří, že v tomto období už veletržní průmysl díky vakcinaci znovu ožije. 

Očekáváme, že v listopadovém termínu bude možné uspořádat MSV již bez výrazných omezujících opatření. Jedná se o klíčovou hospodářskou akci, která by měla napomoci firmám k představení inovací, nových technologií, a tím k návratu k ekonomickému růstu v postcovidové době,“ sdělil Kuliš, který přesun termínu označil za strategické rozhodnutí. 

Přesun vítáme

Odklad nejdůležitější strojírenské akce ve střední Evropě, na níž představuje technologické novinky desítky firem z celého světa a navštěvuje jej desetitisíce lidí, vítají rovněž pořadatelé a vystavovatelé.

Termín umožní firmám lepší přípravu, nekoliduje s žádnou jinou významnou oborovou akcí v zahraničí.  Ve druhé polovině roku snad bude umožněno i cestování a bude tak možná mezinárodní účast vystavovatelů i návštěvníků,“ uvedl Michalis Busios, ředitel Mezinárodního strojírenského veletrhu. 

Chybí kontakt

Vystavovatelé se konání veletrhů nemohou dočkat. Veletržní akce se totiž už více než rok nepořádají. Zatím se uskutečňují on-line výstavy, které však podle výstavářů nemůžou nahradit osobní kontakt. O tom, jestli se odehraje nejen strojírenský veletrh, by mělo být jasno na konci června, kdy je uzávěrka přihlášek. Příprava veletržní účasti včetně přípravy exponátů trvá zhruba čtyři až šest měsíců.

Do června by měl být vývoj situace natolik jasný, že firmy budou moci rozhodnout o účasti včas a snad bez velkého rizika ztrát z investic do přípravy veletrhu. Proto jsme rozhodli o novém termínu pro podání přihlášek za zvýhodněných podmínek do 30. června,“ uvedl Busios.

Ohodnoť článek

Foto MMB

Štítky Veletrhy, Výstavy, Průmysl, Brno, Strojírenství, veletrh, Mezinárodní strojírenský veletrh, Veletrhy Brno, pandemie covidu-19, Brněnské výstaviště, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní strojírenský veletrh se přesouvá na listopad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.