Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řečkovice dostaly novou sportovní halu, nápad vzešel od Brňanů

V brněnských Řečkovicích u tamější základní školy Novoměstská vyrostla nová sportovní hala. O nové zastřešené sportoviště si řekli sami Brňané prostřednictvím tzv. participativního rozpočtu města. Podobný objekt v městské části dlouhodobě chyběl.

Nové sportoviště budou využívat především sportovci míčových her, například fotbalisté, házenkáři, florbalisté nebo nohejbalisté. Nafukovací hala bude fungovat od podzimu do jara, kdy se počítá i s vytápěním. Poté se střecha odkryje a lidé si zasportují na hřišti venku. 

Dobře vím, jaký je v zimním období nedostatek míst právě v halách a tělocvičnách, a to i pro naše nejmladší sportovce. Na tom nic nemění ani letošní specifická zima ovlivněná epidemickou situací. Těším se proto na další sezónu a mnoho dalších sezón, kdy bude hala hojně využívána,“ sdělil starosta městské části Řečkovice a Mokrá Hora Marek Viskot (ČSSD). 

Velkou radost měl ze slavnostního přestřižení pásky také navrhovatel nápadu Petr Lesenský, trenér řečkovické futsalové mládeže. Jeho nápad získal podporu v participativním rozpočtu města Dáme na vás, v němž si lidé sami můžou navrhnout a poté odhlasovat projekty na zlepšení města. Náklady na uskutečnění záměrů zaplatí magistrát. V případě nové haly se jednalo o bezmála tři miliony korun. 

Minimálně následujících patnáct let, což je životnost haly, tak bude mít naše sportující mládež možnost trénovat po celý rok,“ sdělil navrhovatel Petr Lesenský. 

Projekt řečkovické haly se zařadil mezi patnáct hotových projektů, na dalších 35 se pracuje. Letos participativní rozpočet zorganizoval magistrát znovu. Lidé návrhy mohou podávat do 15. května. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Damenavas

Štítky Brno, Řečkovice, Sport, Participace, Petr Lesenský, projekt, ČSSD, Mokrá Hora, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řečkovice dostali novou sportovní halu, nápad vzešel od Brňanů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.