Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šestý ročník ankety Osobnost Moravy právě odstartoval

I letos se uskuteční anketa Osobnost Moravy. Lidé mohou nominovat známou nebo méně známou moravskou osobnost, která přispívá nebo přispívala k utváření dobrého jména Moravy. Své tipy mohou lidé posílat do 13. června na adresu osobnost@zamoravu.eu. Po uzavření nominací bude probíhat hlasování až do 12. prosince.

Vítěz s nejvyšším počtem hlasů dostane trofej z ušlechtilého skla nejvyšší kvality se symbolem moravské orlice. Každý z nominovaných také obdrží pamětní list. Minulý rok se Osobností Moravy stal kytarista Kamelotu, zpěvák a hudebník Roman Horký z Mohelna na Třebíčsku.  

Mistři světa v kolové

Nominaci v anketě Osobnost Moravy 2021 jako první letos přijali brněnští a moravští patrioti, legendární dvacetinásobní mistři světa v kolové Jan a Jindřich Pospíšilové. Od šedesátých do osmdesátých letech dvacátého století reprezentovali a proslavili v sálové cyklistice jak Královopolskou strojírnu, jejíž barvy hájili, tak především tehdejší Československo. Pospíšilovi jsou nejúspěšnější hráči v celé historii sportu kolová, dvacetinásobní mistři světa, dvaceti pětinásobní mistři Československa a získali také domácí uznání – cenu Sportovec roku a osmkrát cenu Král cyklistiky. Následně se oba bratři věnovali trenérství.

„Oba bratři díky svým úspěchům zvýšili ve světě povědomí o našem státu i naší zemi Moravě a stali se vzorem poctivého přístupu, bojovnosti a obětavosti pro mladou generaci.  Za tuto skutečnost jim patří nejen náš srdečný dík, ale také nominace v anketě Osobnost Moravy 2021,“ řekl koordinátor a jednatel iniciativy Osobnost Moravy Stanislav Blažek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Osobnost Moravy, anketa, kolová, vítěž, Morava, Kamelot, Československo, Roman Horký, okres Třebíč, Mohelno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestý ročník ankety Osobnost Moravy právě odstartoval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.